Taşeron SSK Primi Hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adcetin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Firmamız yap sat üzerine çalışmaktadır. Taşeronlara belli işleri veriyoruz. Örneğn bir taşerona demir ve kalıp işini verdik. İşin hak ediş bedeli 117.000,00 tl Taşeronun kendine ait alt taşeron numarası var ve bu numara üzerinden işçileri bildiriyor. Ben taşeronun eksik SSK bildirmediğini nasıl hesaplarım. Hakediş tutarı üzerinden bi hesaplama yapabilirmiyiz.

Ynt: Taşeron SSK Primi Hesaplama

Arkadaşlar konu ile ilgili bilgisi olan yokmu

o tabloda bina yapımı demir kalıp münferiy % 9 olarak verilmiş.

Benim hakediş tutarım 117,000,00 TL * % 9 = 10.530,00 TL bu rakam prim tutarı mı matrah tutarımı olacak.

çıkan rakam işçilik tutarıdır. yani prime esas kazanç (p.e.k.) veya sizin sorduğunuz şekliyle matrah.

Hadi ya ben onu prim tutarı diye algıladım. Çok az mış

117 milyarlık hakediş ödeyecem ssk da 10 milyarlık işçilik maliyetini kabuledecek tuhafıma gitti.

yalnız şunu da belirteyim aranızdaki sözleşmeyi de isteyecekler. eğer hakediş sadece işçilik üzerine ise bu kadar ucuz kurtulamazsınız. ??? :D

İşte sıkıntı orda hakediş sadece işçilik üzerine. O zaman nasıl oacak hesaplama

tahmin ediyordum zaten ;D . Mevzuatı bulamadım ama, hatırımda kaldığı kadarıyla 117.000 den %25 kar payı düşülüp geri kalan kısmın işçilik primini ödemeniz gerecek.

Bizm değil artık taşeronun.Ama bunu ödeyeceğini zannetmem. Ne sıkıntılı iş. Taşeron gitsin ilişiksizlik belgesi alsın. Onu alırken SSK sözleşme isterdim neye göre verir ilişiksizliği.