Tasfiye Kurumlar Vergisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİSTEM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar Kolay gelsin
Mali Müşavirliğini yaptığım bi şirket 31/07/2006 itibariyle tasfiyeye girdi ve Kurumlar vergisi Beyanannamesini 8. ay içerisinde verdik. Şimdi ise 01/08/2006-31/12/2006 dönemi için Beyanname vereceğiz. Ama Beyanname düzenleme proğramında ay girme özelliği olmadığı için ilk ve son ayı seçemiyorum bildiğiniz gibi sadece özel hesap dönemi ve yıllık seçenekleri var.
Daha da önemlisi ilk 7 ay bilançoda zarar vardı şimdi ise elimizdeki demirbaşları ve taşıtları sattığımız için kar çıkıyor. ilk 7 ayın zararını beyannamede nasıl ve hangi satırda göstereceğim.
ilk 7 ayın zararını mahsup edemedim.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar.

Ynt: Tasfiye Kurumlar Vergisi

Benımde benzer durumda bir mükellefım var. internetten göndermeye çalışıyorum beyannameyı kabul etmıyor. belirtilen dönemde kur ver mukellefı değil diyor. elden mi vermek gerek acaba beyannameyi????

Sayın SİSTEM

Kıst dönem beyannamelerin e-Beyanname sisteminde gönderilemediğini biliyorum. Ancak bir değişiklik olabilir sormanızı tavsiye ederim.

Kıst döneme ilişkin vermeleri gereken beyannameler kağıt ortamında kabul edilmektedir. Söylediğiniz konulara benzer bir problemden ötürü VD görüşmemde elden verilmesini söylediler. Ancak başka bir sorunla karşılaştım beyanname bulamıyoruz.

beynnameyi vermek bi yana da
ilk 7 ayın zararı nasıl düşülecek onu çözemedim :o

e-beyanname düzenleme programında danışma telefonu var orayı aramanızı tavsiye ederim.