Tazminat Alabilir miyim ?

Merhabalar,

Dün, 21 Ağustos 2015 tarihinde çalışmaya başladığım iş yerinde geç ve düzensiz ödenen maaşlar sebebiyle SGK'yı arayıp şikayet dilekçesi oluşturdum. Daha önceden geciken maaşlarımı talep ettiğimde hep bir geçiştirme oyalama hallerinde oldular ve açıkçası 72 günlük alacaklarımı alamayacağım kanısına vardım.

Bugün ise iş yerim beni işten çıkarmış. Telefonuma gelen SGK bildirimi sayesinde işten çıkışımın verildiğini öğrendim.

Olayın başka bir boyutu ise 21 Ağustos 2015'te işe başlamama rağmen sigortam 1 Aralık 2015'te yatırılmaya başlanmış. Ama 21 Ağustos'tan beri verdikleri her maaş için bordro imzalattılar. Bende nüshaları bulunuyor.

Benim öğrenmek istediğim konu şu; iş akdimi haklı sebeplerle fesetme kararı aldım fakat bunu yazılı olarak iş yerime sunmadım. Onun yerine SGK'yı arayıp durumu anlattım onlar da şikayetime istinaden işlem başlatacaklarını başka bir şey yapmama henüz gerek olmadığını aktardılar.

Ben 72 gündür ödenmeyen ücretlerim için haksız durumdayken beni işten çıkarmaları tazminat almama engel midir? Veya benim açımdan bir sorun oluşturur mu? Çalıştığım süre 1 yıl olmadığı için kıdem tazminatı alabilir miyim? İhbar tazminatı hakkında bilgim yok bunu da açıklayabilir misin?

Ayrıca 72 günlük ücretimi nasıl alabilirim ve geç başlattıkları sigortamı nasıl ispat edebilirim?

Şimdiden teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir yıllık hizmetiniz bulunmadığından kıdem tazminatı doğmuyor ama başka haklarınız var.
Belirttiğiniz sebeplerden dolayı sgk ya şikayette bulundunuz,görevlilerde işyerine geld de işveren bu durumu öğrendikten sonra mı çıkışınızı vermiş?

Son düzenleme: