Arkadaslar bir işyerinde 4 yıldır çalısmaktayım görevim pazarlama ama işyerınde muhasebecının işten ayrılmasından dolayı patronum birsüreliğine benım muhasebeye bakmamı istedi bende idare ettım bır sure ama 1 yıldır muhasebecı alınmadı bende muhasebe işinden sıkıldıgımı eski görevime gecmek ıstedıgımı ilettım patronumda yapmak ıstemıyorsan ozaman senınle devam edemeyız dedı
daha sonra sevkıyatcının işten ayrılmasından dolayı ıstersen sevkiyatcılık yapabılırsın dedı bende kabul etmedım tazmınat hakkı kazanıyormuyum ne yapmalıyım
NOT : Başlık içerisinde acil,yardım, vs.... gibi kelimeler kullanmak yasaktır.Forum kurallarına uyalım lütfen.
Benim anladığımsa, arkadaşımız 4 yıldır işyerinde '' pazarlamacı '' olarak çalışmakta,
bundan '' 1 yıl önce'' muhasebeci ayrılınca bazı muhasebe işlerini de yapması istenmiş ve o isteğe nazaran son 1 yıldır bu işleri de asli pazarlamacılık görevine ilaveten yapmakta. 1 yıldır sessiz sedasız yapılmakta olan bir iş , yani kşinin o işyerinde yapmakta olduğu işlerden biri olmuş. ( bu 1 yıl önceki teklif çay servisi yapmakta olabilirdi, o zaman da çay servisi yapmayı kabul edip o işi de yapmaya başladıysa, 1 yıl sonra çay servisi işi de o kişinin görevidir artık)
1 yıl sonra bir gün arkadaşımız sıkılıp '' artık muhasebe işlerine bakmak istemiyorum'' diyor ve pazarlamacı olmama rağmen muhasebe ile ilgili işleri bana bir yıldır yaptırdıkları için sözleşmemi feshedip kıdem tazminatına hak kazanırmıyım diye soruyor.
Hayır kazanamaz, çünkü 1 yıldır zaten o şu anda yapmak istemediğiniz işi , hiç bir itirazda bulunmadan yapmış, daha o işi yapmak istemiyorsa, işvereni ikna edip o ek görevin üzerinden alınmasını sağlayacak,
sağlayamıyorsa istifa edecek. ( tazminatsız- bildirim sürelerine de uyarak), yada bu sebeple sözleşmemi feshediyorum diyip hakkını mahkemede arayacak - yukarıda bahsettiğim sebep nedeniyle arayışının karşılığını bulma ihtimali yok bence)
Pek çok şeyi mobbing e sokabiliriz elbette ama , 1 yıldır itirazsız şekilde yürüyen bu durumu, mobbinge sokmak ta pek mümkün olmasa gerek.