Tazminat Hakkı Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan frzfrz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba
Özel bir şirkette 5 yıl sigortalı olarak çalıştım. Şirket sahibinin verdiği maaşlardaki düzensizlik, şirket küçültme politikaları yüzünden işten çıkartıldım. Tazminatımı elden alacağım için ve işsizlik maaşı almam için,tazminatımı aldığıma dair yazı imzalattılar. Şu an İşsizlik maaşı alıyorum fakat tazminatımı ödemediler.
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? İmzayı attığım için tazminatımı talep etme hakkım yokmu?
Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi günler.

Ynt: Tazminat Hakkı Hk.

merhaba sayın frz frz

emin olmamakla sadece konuyu biraz açmak ve size fikir vermek için yazıyorum

kaç personel çalışıyodu , ödemeleriniz banka hesabınızamı yapılıyordu , işten ayrılalı ne kadar süre oldu ?
işsizlik maaşı aldıgınıza göre kanunen normal bir sebep belirtilmiş işten çıkış kodunuz olarak.

iş vereniniz size ibraname imzalatmışsa sıkıntı yaşayablirsiniz kötü niyetli ise ödemeyebilir.
egerki 10 ve daha fazla personel çalışıyor ve maaş vb. ödemeleriniz banka hesabınıza ile yapılıyordu ise
tazminat ödemenizinde banka hesablarınızda kayıtlarda görünüyor olması gerekir diye düşünüyorum.

size tavsiyem eger banka hesabınız ile maaş ödemesi alıyorsanız .
öncelikle noter den tebligat yapmanız .

.... firmasına ....... tarihinde iş aktim tarafınızdan fesih edilmiştir .
..... ,...... tarihleri arasında çalıştıgımdan dolayı ihbar ve kıdem tazminatım banka hesabıma ödenmemiştir.
bu tebligat ile size hatırlatır 3. iş günü içinde tüm haklarım ödenmezse .
mahkeme yoluna başvuracagım .

gibi bir noter tebligatı yapmanız . ( bir mali müşavir, avukat ,muhasebeci ) ye danışmanızda çok önemli

eger 10 dan az çalışan ve maaş vb ödemelerinizide elden alıyorsanızki inşallah öyle degildir.
durumunuz birazdaha vahim diyedüşünüyorum .

iş veren ben ödedim oda imzaladı ibranameyi diyebilir.
dava da açsanız parayı almadıgınızı ve firmanın vermediginin ispatı gerekir nasıl yaparsınız bilemem :
işçi alacak davalarının açılması süresinide çıkış tarihinden en geç 30 gün içinde diye biliyorum .

bilgimle yazabileceklerim bunlar .
yardımım dokunursa ne mutlu

Ynt: Tazminat Hakkı Hk.

Bu olayda fesih işleminin, 18ci madde kapsamında,"işyerinden kaynaklanan sebebler"ile yapılmış olduğu anlaşılıyor,büyük ihtimalle de geçerli fesih durumu sözkonusu.
"ibraname" vermiş olsada,talep etmesi mümkün(kısa ilk yol dediğniz gibi noter den)dava konusu olması halinde yine işci bu hakkını(tazminatı )talep edebilecek,işveren ödediğini iddia etsede,bu olayda işci almadığını ispat etmek zorunda olmayıp,işveren ibraname yi ibraz edecek,, mahkeme bu defa işyeri kayıtlarını isteyecek,neticede ödenmediği anlaşılacağından,yasal faizi ile birlikte ödenmesi gerekecek,zaman aşımı süresi işyerinde ayrıldığı tarih itibariyle 10 yıldır.