Tazminat Hakkı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rosslare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba kolay gelsin ben özel bir firmada 26 aydır çalışıyorum, haftalık toplam çalışma saatim 48 saat bordroda toplam 30 gün 225 saat olarak gözüküyor, asıl merak ettiğim konu şu ben 2050₺ maaş alıyorum 1404₺ bankaya, 646₺ elden alıyorum ( elden aldığımı şahitler aracılığıyla kanıtlayabilirim.) bordromda net ücret asgari ücret olarak gözükmektedir. Elden aldığım parayı işveren prim,mesai v.b şeyler için veriyorum deyip Ben işten çıktığım zaman tazminat hakkım varsa elimden alabilir mi ve tazminat hakkım var mı ? Cevaplarınız için teşekkür ederim

tazminat hakkınız resmiyete göre odenir onun haricinde iyi niyet cercevesınde ısverenle konusursanız nasıl elden maas alıyorsanız onun gıbı farkı elden alabılırsınız ama resmıyette hakkınız maalesef yok

1-Tazminat hakkınızın doğması
için tazminata hak kazanacak şekilde ayrılmış olmanız gerekir.
2-Tazminatı elden aldıklarımızla birlikte hesaplayabilmek için sn.tancam belirttiği gibi işverenın uygun görmesi gerekir ki işveren bunu uygulamaz,bu takdirde size düşen konuyu mahkemeye taşıyarak elden aldıklarınızı ispat ederek o davayı kazanmak,bu defa bu duruma bağlı olarak gerçek ücretiniz üzerinden yeniden tazminat hesabı yapılır.