Tazminat Hakkım Var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cihan61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ilgiliye:
23 temmuz 2010 tarihinde işten çıkarıldım.22 temmuz günü kurumun mali müşaviri beni çağırıp geçmişe yönelik bazı eksik imzaların olduğunu sgk dan ihtar aldıklarını kurumun genel müdürünün emri üzere imzalamamı söyledi.bende eski bir personel hatta kurumun yetkilisi olarak evrakları güvene dayalı olarak imzaladım.

bir gün sonra işten çıkarılmamda anladım ki bu evraklar tazmiat (yıllık izin,bayram günleri çalışma,harcirahlar yolluklar vs)ödememeleri içinmiş.

tazminat olarak bir miktar aldım.hesabı ise sgk ya yatan maaşım üzerinden ödendi itiraz ettiğimde bana bir miktar daha açıktan para teklif ettiler.2 yıldır işsizim 1O ay işsizlik maaşı aldım ve iş bulamıyorum.dava hakkım varmıdır.
NOT:bu iş yerinde 14 yıl 7 ay gibi bir süre çalıştım.

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt: TAZMİNAT HAKKIM VAR MI?

o kadar süre çalıştın ve gerçek maaşın üzerinden tazminatlarını izin haklarını almadın mı nasıl okumadan imza attın böyle adamlara nasıl hakkını bırakırsın dava açabilirsin

Ynt: TAZMİNAT HAKKIM VAR MI?

Ödenen tazminatlar , kurumlara bildirilen rakamlar üzerinden doğru hesaplanıp ödenmişse, dava açarak gerçek ücretinizin daha yüksek olduğunu ıspatlamak suretiyle farkı talep edebilmeniz mümkün.