Tazminat hakkında.

Öncelikle konuyu yanlış bir yere açtıysam özür dilerim.

Arkadaşlar ben güvenlik görevlisi olarak bir şirkette 3 yıldır çalışıyorum. Çogu kez uyurken yakalandım fotomuda cektiler fakat ben hiç tutanak yazdıklarını görmedim yazdılarsada benim imzam yok bu tutanaklarda, benden her yakaladıklarında para kestiler.

Şimdi mevzuya gelelim beni müdür mesaiye çardı izinli günümde bende gelmek istemedim nedeni 30 tl veriyor mesaiye bu ücretin 20 tlsini ben zaten işe gelince kendim harcıyorum yol sigara vs ve beni yerimi degistirmekle tehdit etti ayrıca daha önce yakalayıpta kesmedigi paraları bu ay kesecegini söyledi ben şan bi gece çalışıp bi gece istitahat ediyorum göndermeyle tehdit ettigi yer 2 gunduz 2 gece 2 izin seklinde.

Maaşlarımızda düzensiz yatıyor bi ayın 20sinde bi 27 sinde bi gelecek ayın 5 sinde yani hep düzensiz şimdi ben bu şekilde bu şirketten tazminatımı alabilirmiyim? Detaylı bir şekilde açıklarmısınız lütfen müdür çok üstüme geliyo bu ara ve ben bu konulara çok yabancıyım.

Ayrıca şunu da belirtiyim hep bir maaş içerden gidiyoruz yani bu ayın maaşını önümüzdeki ay veriyorlar bu şirketin kuralı bu işe yeni giren herkez ilk ay maaşını almıyor ve hep bu şekilde bir maaş içerde kalıyor işten çıkarken ödeneceği söyleniyor.

Son düzenleme:
Hala ödenmemiş maaş alacağınız varsa, ücretlerinizin tam ve zamanında ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi noter kanalıyla feshedip tazminatınızı talep edebilirsiniz. Ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.

Hala ödenmemiş maaş alacağınız varsa, ücretlerinizin tam ve zamanında ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi noter kanalıyla feshedip tazminatınızı talep edebilirsiniz. Ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Peki benden imzam olmadan tutanaksiz kestigi paraları alabilirmiyim fotografları delil olarak kullanabilirlermi?

Kesildi dediğiniz paraların nöbette uyurken yakalanmanız nedeniyle para cezası kesintisi şeklinde bir açıklaması varsa ,
sözleşmenizde veya yayınlanmış işyeri kuralları-disiplin cezaları arasında para cezası kesintisi tanımlanmışsa, alamazsınız.
Böyle bir ücret kesintisi cezası tanımlanmamışsa, alabilmeniz mümkün.

Kesildi dediğiniz paraların nöbette uyurken yakalanmanız nedeniyle para cezası kesintisi şeklinde bir açıklaması varsa ,
sözleşmenizde veya yayınlanmış işyeri kuralları-disiplin cezaları arasında para cezası kesintisi tanımlanmışsa, alamazsınız.
Böyle bir ücret kesintisi cezası tanımlanmamışsa, alabilmeniz mümkün.

Şimdi şu şekilde talimatlarda cezalar var fakat beni yakaladı fotorafimi cekti ama tutanak yazmadı yani hiç bir tutanakta benim imzam yok yinede alamazmıyım.

Adam gecen ay yakaladı kesmicem para dedi bu ay ters dustuk gecen ay yakaladiklarimin parasini bu ay kesicem diyor.

Buradan sadece sizin anlatımınızla alırsınız demek , sizin bakış açınızla yanıtlamak olur ki, bu da hata olur.

Genel olarak mantık, almak istediğinizi istersiniz, verirse ne ala, vermezse, hakkınız olduğuna inanıyorsanız, eliniz kuvvetli ise, dava yoluyla talep edersiniz. Hakim de her iki tarafın delillerine , uygulamada izlediği yola bakarak değerlendirir ve kararını verir.

Buradan sadece sizin anlatımınızla alırsınız demek , sizin bakış açınızla yanıtlamak olur ki, bu da hata olur.

Genel olarak mantık, almak istediğinizi istersiniz, verirse ne ala, vermezse, hakkınız olduğuna inanıyorsanız, eliniz kuvvetli ise, dava yoluyla talep edersiniz. Hakim de her iki tarafın delillerine , uygulamada izlediği yola bakarak değerlendirir ve kararını verir.

Ya ben davayi kazanmak babında sormuyorum anlattıklarıma göre benim tazminatımı alma gibi bir sansım varmı onu bilmek istiyorum. Mesela resimler kafama takılıyor tutanagım yok ama resimleri delil olarak kullanabilirmi sonuçta bunlar resim ve üzerinde tarih veya belli bir zaman yok bu konuda aydınlatırsanız sevinirim ayrıca verdiginiz her cevap için teşekkür ederim.

İşi kendi bırakıp giden çalışana hiç bir işveren kalkıpta peki paşam buyur bu da tazminatın diyerek tazminatını ödemez.
İşi bıraktınız ve tazminatınızı istediniz, işveren verir mi? İhtimal %50 ya verir ya vermez.
Tazminatınızı alabilirmisiniz? İhtimal %50 ya alırsınız ya alamazsınız.
Alırsanız ne ala, alamazsanız dava açarsanız, ihtimal gene %50, ya kazanırsınız ve alırsınız, yada kazanamazsınız ve alamazsınız.