Tazminat Hesap

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
merhaba,

1994 yılından beri bizde firmamızda çalışan biri var. çıkış işlemlerini yapacağım ancak çok fazla giriş çıkış yapılmış.
tazminatını nasıl doğru şekilde hesaplayabilirim.
ilk işe giriş tarihini işe giriş tarihi olarak kabul edip gün sayılarını toplayıp( giriş çıkışları dahil )365 e mi bölmeliyim. topladım 4.641 günü var. 12 yıl 10 ay 21 gün yapar.

normalde personelin bir işe giriş bir çıkış tarihi olur bakarım örneğin 3 yıl 3 ay 3 gün çalışmış hemen hesaplarım.

böyle olunca kafam karıştı açıkçası giriş çıkışta çok olunca.

Ynt: Tazminat Hesap

parlak1980 ' Alıntı:
merhaba,

1994 yılından beri bizde firmamızda çalışan biri var. çıkış işlemlerini yapacağım ancak çok fazla giriş çıkış yapılmış.
tazminatını nasıl doğru şekilde hesaplayabilirim.
ilk işe giriş tarihini işe giriş tarihi olarak kabul edip gün sayılarını toplayıp( giriş çıkışları dahil )365 e mi bölmeliyim. topladım 4.641 günü var. 12 yıl 10 ay 21 gün yapar.
normalde personelin bir işe giriş bir çıkış tarihi olur bakarım örneğin 3 yıl 3 ay 3 gün çalışmış hemen hesaplarım.
böyle olunca kafam karıştı açıkçası giriş çıkışta çok olunca.
Esaslı nokta, fazlaca cıkış-giriş yapılmış olması,bu nedenle nasıl bir yol izlenmeli düşüncesidir.
Çeşitli nedenlerle çıkış-giriş yapılmış ise de, çalışanımızın istifa, belirli süreli(ve kısmi süreli) iş ilişkisi, fesih durumu yok ve aralıksız hizmeti sözkonusu ise problem yok.Zira,yapılan her çıkış-giriş işlemi işverenin tek tafalı iradesi ile gerçekleşti ve yapılan bu her işleme yönelik ayrıca bir işlem(yani gerçek manada işyerinden ayrılanlarda olduğu gibi)de yapılmadı,yapılmış ise her bir dönemi ayrı ayrı ele alarak değerlendirip karar vermek gerekir.(Ayrıca diyelim ki;aralarda boşluk olmuş!..bu nedenle de kıdem tazminatına esas sürenin belirlenmesinde bazı dönemleri şartlar oluşmamış diyerek yok saydınız!peki bu durumu nasıl izah edeceksiniz?yada dava konusu olması halinde sonuç ne olur?Tabi hakim karar verecek ama dediğim gibi her dönemi ayrı ayrı değerlendirdikten sonra karar verecek)
Zaten yıllık izin ve hizmet süresine bağlı haklarda bu işciye farklı işlemde yapmadınız.

çok eski işlemler olduğu için işten çıkış nedeni v.s.hiçbir bilgi yok elimde.
sadece bir ara başka bir firmada 5 ay çalışmış onun haricinde aralıklarla firmamızda çalışmıştır.
tüm çalışmışlığını göz önüne alıyorum.
ilk işe giriş tarihinide evraklara atıyorum.

tşk...

parlak1980 ' Alıntı:
çok eski işlemler olduğu için işten çıkış nedeni v.s.hiçbir bilgi yok elimde.
sadece bir ara başka bir firmada 5 ay çalışmış onun haricinde aralıklarla firmamızda çalışmıştır.
tüm çalışmışlığını göz önüne alıyorum.
ilk işe giriş tarihinide evraklara atıyorum.
tşk...

Üstadım hukuki olması açısından sanırım şöyle yapabiliriz ;
"e şifre"ile sgk dan döküm alınıp ,sizdeki dönemleri baz alarak kıdem tazminatına esas süreyi tespit edebilirz.(en azından 5 aylık dönemi düşmeniz daha uygun olur))kolay gelsin...

öncelikle çok teşekkür ederim ilginize.
aynen öyle yaptım 4641 günü var.
4641/365 ten hesaplayarak 12 yıl 10 ay 21 gün çalışmışlığı mevcut bizde.
tazminat bordrosunu buna göre hazırlayıp, ilk işe giriş tarihini evraklarına attım.
sanırım atladığım birşey yok.

saygılar...