Tazminat Hk

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan selefkos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
30 Nis 2015
Mesajlar
1
Konum
ankara
konuyu doğru yere açıp açmadığımı bilmiyorum oyuzden özür dilerim modlar konuyu taşıabilirlerse sevinirim hemen konuya geliyim

babam işten çıkartılmıştı 22 senedir orda çalışıyordu ve işten çıkartıldığında 7 milyar tazminat vermeye kalktılar babamda dava açtı ve davayı kazandık , şuan davanın 4. senesi 2 sene önce avukat icraya vermişti karşı tarafı sonra karşı taraf babamı aradı ve parayı ödiyceklerini icrayı geri çekmesini söyledi babamda saf hemen geri çekti icrayı ve karşı taraf temyize vermiş tam olarak ne olduğunu bende bilmiyorum ve tam 2 yıldır bu temyiz şeyini bekliyoruz şuan davanın ne durumda olduğunu ve parayı alıp alamayacağımızı bile bilmiyorum avukatı aradığımızda avukat bekliycez diyormuş arkadaşlar lütfen bu işlerden anlayanlar varsa bana tavsiyede bulunsunlar avukatın itliğinemi bukadar bekliyoruz yani bana bu işin içerisinde bi iş varmış gibi geliyor
 
Avukatın bişeyliği yok,
karşı taraf kararı temyiz etmiş, temyiz sonucunda yargıtay kararı onarsa tazminatı alabilirsiniz, kararı onamazsa, neden onamadığına göre yeniden hesaplamalar da olabilir.
 
Dava dosya numarasını biliyorsanız mahkemesine gidip olayın son durumunu öğrenebilirsiniz. Bence merak edilecek birşey yok. Büyük ihtimalle temyiz onaylar ve daha fazla faizi ile alırsınız. Yalnız benim anlamadığım babanız neyi niçin icraya vermiş bu durumdan avukatın haberi yok mu sonra niye geri çekmiş bu anlarda avukatıyla görüşmemiş mi. Bence eksik bilgi içerisindesiniz avukat veya mahkeme ile ayrıntıları görüşmenizde fayda var.
 
işten çıkarıldığı halde, tazminat alamadığı için tahminin icraya vermişlerdir.
 
merhaba kıdem tazminatlarının hesaplama işlemlerini kurumlarda idari personel(devlet memuru) yapabilir mi?
konunun uzmanı mı olması gerekir hukukçu mu olmalı? eğer yoksa
 
Kurumun teşkilat yapısına göre "İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü" tarafından yapılması uygundur, zira özlükler bu birimlerdedir. Hesaplamayı memurda yapabilir sözleşmeli pers. işçide, yeterki doğru hakkaniyetli bir hesaplama yapılsın. İşin uzmanı her zaman tercihdir tabiki (her konuda).
 
İşnin uzmanı derken: İlla hukukçu mânasında değil, Kıdem tazminatı hesabını yapabilen personel demek istedim.
 
kıdem tazminatı hesaplanırken kurumumuzda personele yemek ayni yol nakit veriliyor. kıdem ve ihbar tazminatı için bunlarda verilecek mi. ihbar tazminatının verilmesi için en az 3 yıl mı çalışmış olması gerekiyor.
tazminat hesaplanırken işçinin işten ayrıldığında aldığı brüt asgari ücretten mi hesaplanacak. 11. ayda işten ayrılanlar var. kıdem tazminatı nasıl hesaplanıyor. internette ki hesaplamalar doğru mu?
 
kıdem tazminatı hesaplanırken kurumumuzda personele yemek ayni yol nakit veriliyor. kıdem ve ihbar tazminatı için bunlarda verilecek mi. ihbar tazminatının verilmesi için en az 3 yıl mı çalışmış olması gerekiyor.
tazminat hesaplanırken işçinin işten ayrıldığında aldığı brüt asgari ücretten mi hesaplanacak. 11. ayda işten ayrılanlar var. kıdem tazminatı nasıl hesaplanıyor. internette ki hesaplamalar doğru mu?

Kıdem tazminatı hesabında '' giydirilmiş brüt ücret'' dikkate alınır, giydirilmişin anlamı ise işçiye ödenen ikramiyelerin ortalaması- yemek-yol yardımları da dahil edilmiş hali demektir.
1 yılı dolduran çalışan, sözleşmesini haklı sebeple feshederse veya işveren 1 yılı aşan çalışması olan işçiyi haklı bir nedeni olmaksızın sözleşmesini feshederse, sözleşmesi feshedilen çalışan kıdem tazminatına hak kazanır. Tazminat hesaplanırken çalışanın aldığı son giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplanır, giydirilmiş brüt ücret eğer kıdem tazminatı tavan ücretini aşıyorsa, kıdem tazminatı tavan ücreti dikkate alınır hesaplamada.

11.aylık çalışan kıdem tazminatına hak kazanamaz, kıdem tazminatına hak kazanılabilmesi için en az 365 günlük çalışma süresi gerekir.
İşi beğenmeyip ayrılan kişi isterse 20yıllık çalışan olsun, kıdem tazminatına hak kazanamaz.

Eğer sözleşmede bir deneme süresi belirlenmemişse,
ihbar süresine uyulmadan sözleşmesi derhal fesedilecekse;
6 aya kadar çalışma süresi olan kişi 2 hafta
6ay-1,5 yıl arası çalışma süresi olan kişi 4 hafta
1,5yıl-3 yıl arası çalışma süresi olan kişi 6 hafta,
3 yıldan fazla çalışma süresi olan kişi 8 hafta ihbar tazminatına hak kazanır.
 
Merhaba
Kurumumuzdan bir personel 2000-2004 tarihleri arasında çalıştığına dair belge düzenlenmesini ve kullanmadığı varsa mesai izni ve yıllık izinlerin hesaplanmasını talep etmiştir. 10 yıl geçtiği için zaman aşımına uğramıştır diye cevap verilebilir mi?
 
5 yıldır ücret alacaklarında zamanaşımı,
5 yılı geçmiş olduğu için varsa da zamanaşımına uğramıştır diyebilirsiniz.
 
Üst