Arkadaşlar merhaba. Ben 14 Aralık 2006 tarihinde halen çalışmakda olduğum iş yerine başladım. O zamanlar bekar olduğum için sigortamı evlenince yapacaklarını söylediler, mecburi kabul ettim. 27 Haziran 2007 tarihinde sigortam başladı. O günden - bu güne kadar işyeri sahibim (benim tahminimce bana tazminat vermemek için) beni sürekli sigortadan düşürdü tekrar gösterdi. Ama mesela 6 ay kendi iş yerim x firmasında çalıştım sonra firma xxx kişi adına kayıtlıyken yyy kişisine geçti. yani kendi adına kayıtlıyken firmayı oğluna satmış gibi gösterdi ve beni de bir kaç ay sonra oğlunun adı altındaki (aynı adres ve aynı iş değişen hiçbirşey yok. Sadece firma sahibinin evraklardaki ismi değişiyor) yeni işyerinde sigortalı gösterdi. Daha sonra oğlu (yyy) bir kaç ay sonra beni tekrar sgk'dan düşürdüler, Firmayı eşine (zzz) devretmiş gibi gösterdiler. beni tekrar devirden birkaç ay sonra orada gösterdiler. Bu zaman zarfında oğlu ayrı bir dükkan açtı, bu sefer orda gösterdiler, (yine sigortadan düşürdükten birkaç ay sonra)...
Yani özetlemek gerekirse 14 Aralık 2006'da başladığım işyerimde bugün 03 Şubat 2015 tariih itibariyle 1899 iş günü çalışmış görünüyorum. (Tabi bu iş günleri dolayısıyla farklı şirket görünüyor.) Şuan 4 aydır sigortadan yine düşürülmüş görünüyorum. Patrona söylediğimde bugün yaparız yarın yaparız diyerek oyalıyor. Şİmdi Benim sorum, durumum böyleyken ve aynı firmada 8 sene çalışmamış görünürken Ben işten ayrılsam herhangi bir hak talep edebilirmiyim. (Not: 4 ay önce sigortam düşürüldüğünde işten ayrılmayı denedim fakat işkur'dan işsizlik maaşı isteğim olumsuz yanıtlandığı için ayrılamadım.)
Bu arada Yıllık izin v.s. 8 sene boyunca sadece bir Ramazan Bayramında 5 gün izin kullandım. Onun dışında Pazar günleri hariç Yıllık İznim yok. Çaışma saaatlerim Yazın: Sabah 8:30 Akşam: 8:00, Kışın Sabah:8:30 Akşam: 7:00
Yani özetlemek gerekirse 14 Aralık 2006'da başladığım işyerimde bugün 03 Şubat 2015 tariih itibariyle 1899 iş günü çalışmış görünüyorum. (Tabi bu iş günleri dolayısıyla farklı şirket görünüyor.) Şuan 4 aydır sigortadan yine düşürülmüş görünüyorum. Patrona söylediğimde bugün yaparız yarın yaparız diyerek oyalıyor. Şİmdi Benim sorum, durumum böyleyken ve aynı firmada 8 sene çalışmamış görünürken Ben işten ayrılsam herhangi bir hak talep edebilirmiyim. (Not: 4 ay önce sigortam düşürüldüğünde işten ayrılmayı denedim fakat işkur'dan işsizlik maaşı isteğim olumsuz yanıtlandığı için ayrılamadım.)
Bu arada Yıllık izin v.s. 8 sene boyunca sadece bir Ramazan Bayramında 5 gün izin kullandım. Onun dışında Pazar günleri hariç Yıllık İznim yok. Çaışma saaatlerim Yazın: Sabah 8:30 Akşam: 8:00, Kışın Sabah:8:30 Akşam: 7:00
Son düzenleme: