Tazminat

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ttarkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kardeşim 8 seneden fazladır hizmet sektorunde gunde 12 saat olmak kaydıyla ve haftanın 7 günü devamlı calışmaktadır. bu ylın sonunda şu anki işletmecı işi birakarak yerine bir başka akrabası(eniştesi) yeni bir isimle devralacak(bu işyeri babadan kalma)sormak istediğim su şu anki işletmeci patronum işletmeyi biraktiğinda benim haklarım neler ve durumum ne olacak tazminatim vb gibi bu konuda magdur olmamak için acil yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla..

Ynt: Tazminat

Nasıl bir işletme ve ne şekilde devir alınıyor... Sadece öylesine işletme sahibi mi değişiyor .Resmi bir işlem olmuşsa tüm kıdem yüklerinizle yeni işverene devir olursunuz. Ama dediğim gibi nasıl bir devir işlemi bu...
Çalışma şeklinizde yürürlükteki mevzuata uygun değil...

işyeri veraset yoluyla babadan kalma olup 10 ar yıllık arayla işletilen bie dinlenme tesisi yıl sonunda yeni bir işletmeci gelecek ve devralacak kendi adına yeni bir isimle devam edecek..benim korkum ise giden işletmecinin tazminatımı vermeye yanasmaması yeni geleni enterese eden bişi olurmu yoksa eski işverenle birlikte tüm haklarımda yanarmı? birde çalışmamız yürürlükteki mevzuata uygun değil diorsunuz ama napalım mecburuz işveren işine gelirse diordu bizde çalışmaya devam ettik.yıllık izinlerim haftalık izinlerim fazla çalışmalarım bunları geriye dönük olarak isteme hakkım olabilirmi bu konuyla ilgili ne dersiniz acil yardımlarınızı bekliyorum..saygılarımla

ttarkan ' Alıntı:
işyeri veraset yoluyla babadan kalma olup 10 ar yıllık arayla işletilen bie dinlenme tesisi yıl sonunda yeni bir işletmeci gelecek ve devralacak kendi adına yeni bir isimle devam edecek..benim korkum ise giden işletmecinin tazminatımı vermeye yanasmaması yeni geleni enterese eden bişi olurmu yoksa eski işverenle birlikte tüm haklarımda yanarmı? birde çalışmamız yürürlükteki mevzuata uygun değil diorsunuz ama napalım mecburuz işveren işine gelirse diordu bizde çalışmaya devam ettik.yıllık izinlerim haftalık izinlerim fazla çalışmalarım bunları geriye dönük olarak isteme hakkım olabilirmi bu konuyla ilgili ne dersiniz acil yardımlarınızı bekliyorum..saygılarımla
İşveren kişi değil,işyeridir.
Yani giden kişinin tazminat verme zorunluluğu yok.Sözleşmeniz aynen devam eder,kıdem tazminatına hak kazandıracak bir şekilde sözleşme sona erdiğinde işletme kıdem tazminatını öder.

işverenlerin herhangi bir nedenle işyerlerini devretmeleri sonucunda sorumlulukları bitmemektedir. devreden işverenin şirket borçlarına karşı (buna tazminat borçlarıda dahildir.) sorumluluğu 2 yıldır. bu süre bittikten sonra işverenin devrettiği işyerine karşı herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.