Tazminat

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebruöz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ebruöz

Katkı Sunan Üye
kolay gelsin.
6 yıldır çalıştığım iş yerimden çok yoğun olduğumdan ve personel eksikliği nedeniyle olmakla birlikte sağlığımı kaybedeceğimi artık pisikolojik olarak etkilendiğimi anlayınca kendi isteğimle ayrıldım.Fakat patronum kendi çıkardı gösterdi işsizlik ten yararlandım.
Ancak tazminatımın belli bir kısmını vereceğini söyledi vermedi.Ben de güvendim bekledim tazminatımı bankaya yatırdı ve geri aldı bana da bir kağıt imzalattı işten çıkardığına dair ve altında her hakkımı aldığımı ve eğer ileri ye dönük bir sorun olursa mahkemelik benimde suçlu olacağıma dair ?Çok üzüldüm bu kadar emek verdiğim yerin bu şekilde yapmasına ne yapabilirim tazminatıma hak kazanabilir miyim?

Ynt: Tazminat

Ben de üzüldüm,
işsizlik ödeneğine hak etmeyecek şekilde kendi isteğinizle ayrılmış olmanıza rağmen işten çıkartılmışsınız gibi gösterilip, hak etmediğiniz işsizlik ödeneğinin size ödenmesi için yapılan bu DOLANDIRICILAĞA.
:(

Haklısınız zaten işe yaramadı 1 aylık aldım işsizlik sonrasında tekrar farklı bir iş yerine başladım.Ancak yapılan haksızlık için hiçbir şekilde yukarıda yazdığım şartlara göre alamaz mıyım tazminatımı ?

Görüntüde, tazminatınızı almışsınız( bankaya yatmış) üzerine de tüm haklarınızı aldığınıza dair belgeleri imzalayarak işvereni de temize çıkarmışsınız.
Bence şansınız pek yok,

Diğer arkadaşların söylediklerine katılmakla beraber, bu yaptığınız hiç etik olmadığını da ayrıca belirtmek istiyorum. Burada diğer tarafdan işkuru da eleştirmek gerekiyor. Sonuçta işkura yatan primler bizim olan primler bu tutarların ayrılma sebebi ne olursa olsun işçiye ödenmesi gereklidir.
Şayet böyle bir düzenleme olsaydı Ebru hanımın böyle hareket etmesine gerek kalmayacaktı.
Sizin durumunuza benzer haklı bir işçi olsaydınız. Bu işçi Parayı bankadan alıp banka içerisinde direk olarak patrona yada patronun yanında çalışan başka bir kişiye verseydi. Bankadaki kamera kayıtlarından dolayı bu hususu kanıtlayabileceğinden işverene dava açabilirdi.

işkur kalan taksitler üzerinden bir sonraki işsizliği hak kazanana kadar ister işçi ayrılsın işten kendi isteğiyle (yeni iş yerinden )işter çıkarılsın kalan tutarları taksitli olarak yapmaya devam etmektedir.
onun yanı sıra böyle bir hata yaptığım için çok pişmanım artık geçmiş olsun..:)
bu arada paramı alır almaz yanımdaki yeni başlayan arkadaşa verdim vezne önünde :)artık vicdanlarına bıraktım verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler...