Tazminatımı Hangi Maaştan Alabilirim????

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muzeyyen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar mümkünse cevap bekliyorum
4 yılı aşkın süredir şuanki işyerimde çalışıyorum. alında 1500,00 tl maaş alıyorum ama haryerde olduğu gibi bizlerde asgari ücretten sigortalı gözüküyoruz. şimdi benim bağlı bulunduğum firma kapanacak ve diğer firmaya geçeceğiz, haliyle sigortalarımızda geçecek. bu geçişte tazminatımı gerçek maaşım üstünden alabilirmiyim. eğer patronum vermezse ne yapabilirim.
şimdiden herkese teşekkürler

Ynt: tazminatımı hangi maaştan alabilirim????

Merhaba;
Brüt ücretiniz ne kadar gözüküyorsa o tutar üzerinden ödeme yapılır.Gerisi patronunuzun vicdanına kalmış bişey.Bir hak iddaa edemezsiniz.

Ynt: Tazminatımı Hangi Maaştan Alabilirim????

İş mahkemesine dava açar,gerçek ücretinizi tesbit ettirebilirsiniz.Bu durumda gerçek ücret üzerinden tazminatınızı allırsınız.

Dediğiniz doğrudur fakat ispatlanması çok zor bir durumdur.sonuçta aradaki farkı işveren cebinden ödüyor herhangi bir kayıt yok.Şahit bulunması durumunda durum farklılık arzedebilir.Oda bu krizde işveren lehine şahitlik yapacak personel biraz zor bulunur gibi geliyor.

Açılacak davada emsal ücret tesbiti istenebilir.Bu durumda mahkeme ilgili kurum-meslek odalarından benzer çalışma süresine sahip çalışanın alacağı ücret konusunda bilgi isteyecektir.Gerçek ücretin ıspat edilememesi durumunda alınan bu bilgiye göre hesaplanır tazminatınız.

Eğer patronun vijdanlı ise 1500 den yapar hesabı yoksa asgari ücret bordroda neyse o... Ama Ücret tespiti yaptırabilirsen olay değişir...

kesinlikle patronun insiyatifine kalmış ama ispat edersen fazlasıyla alırsın iyi çalışmalar...