Taznimat

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mağdur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
12 Tem 2009
Mesajlar
3
Merhaba,
3 yıl 9 çalıştığım ilaç şirketi tarafından işime iş kanunun 25/ II maddesince tazminatsız olarak son verildi.

Yıl başında kendi işimi yapmayı planladığımı yöneticime söyledim ancak bir süre daha çalışacağımı yerime yeni personel alınana kadar çalışıp yeni çalışan başlayınca bırakabileceğimi paylaştım. Bu durumda hem işveren hemde ben mağdur olmadan anlaşmalı ayrılacaktık. önce tamam dediler ancak 1 ay sonra tazminat ödeyemeyeceklerini söyleyerek istifa etmemi istediler. istifa etmedim ve çalışmaya devam ettim. Ancak böyle bir durumda artık şirket içinde iyi gözle görülmeyeceğim söylendi. Aradan altı ay geçti ki savunmamı istediler. Devamında işime son verdiler.
Sebep sene başında kendim ayrılmak istediğim ama tazminat almadığım için ayrılmadığım için işleri yavaşlattığım ve performans olarak geride kaldığım iddia edilmekte ve iş ahlakına uymayan durum nedeni ile 25-2 maddesinden mecburen işime son verdiklerini söylemekteler.

NOT:ilk altı aylık performansım %90 nın üzerinde bu yüzden bana prim ödendi ve benden düşük başkaları da var. Onlara hiçbir ikazda bulunmadılar.

Eşim doğum yapacağı için yıllık izin talebinde bulundum ancak izin verilmedi. Eşimin doğumuna 1 hafta kala aniden işten çıkarıldım. üstelik işten çıkarıldığım gün sabah rahatsız olduğğum için devlet hastanesinden 7 günlük rapor almıştım ona rağmen yöneticim beni hastaneden çağırdı. Müşterimiz olan bir depo da buluştuk ve depo çalışanlarının gözü önünde işimi fesh etti.Araba vs.. şirket zimmetlerini teslim aldı. Raporlu olduğumu söylemem rağmen tebliğ etti.
Gelecekte aynı sektörde çalışacağım ve sürekli diyalog içerisinde olacağım depo çalışanları önünde bu durumun gerçekleşmesi beni küçük düşürdü.

YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ
 
Ynt: Taznimat

-Fesih bildiriminin size yazılı olarak yapılmış olması gerekir.
-Raporlu iken yapılan fesih, rapor süresi sonunda geçerlilik kazanır.
-Muhtemelen sözlü bildirim sonrası, devamsızlığınıza dayanarak sözleşmenizi feshetmeye çalışacaklardır.
Noter kanalıyla ihtar gönderip, sözleşmenizin işveren tarafından sözlü olarak feshedildiğini belirtip, ihbar-kıdem tazminatınızın ödenmesini isteyin, ödenmezse iş mahkemesinde sözleşmenin gerçek dışı nedenle usulsüz feshi nedeniyle dava açmanız gerekir.
 
Ynt: Taznimat

Fesih bana sözlü ve yazılı olarak iletildi ancak ben yazılı olarak teslim almadım. sadece bana tebliğ eden müdüre imzalatıp ben imzalamadan aldım. onlar benim imzalamadığıma dair tutanak tuttu. Sadece şirkete ait bana zimmetli olanları (araba, laptop vs.. gibi) eksiksiz teslim ettiğime dair belge imzaladım ve bir örneğini aldım.

Ancak bu fesih işleminin bir müşterimiz olan ecza deposunda yapılması uygunmudur? Bu durum benim iş hayatımın devamında görüşeceğim kişilere karşı mahçup hale getirdi.
 
Ynt: Taznimat

sayın mağdur;
artık fesih işlemi gerçekleştiğine göre yapacağınız tek şey, avukata gidip işe iade veya tazminat davası açmak. (işyeri 30 küşüden fazla çalışanı varsa)
Sonucunda şu an için yapabileceğiniz fazla bir şey yokmuş gibi gözüküyor. 30 gün süreniz var elinizi çabuk tutun.
 
Ynt: Taznimat

firmanın 1000 kişi civarında çalışanı var. Yapabileceğiniz fazla bişey yokmuş gibi görünüyor derken ne demek istediniz? Tazminat şansı ne?

işlemin müşteri yanında yapılması nedeni ile manevi tazminat davası açılabilirmi?
 
Ynt: Taznimat

Açabileceğiniz kıdem ve ihbar tazminatı VEYA işe iade davasıdır.
Fesihte belirtilen madde nedeniyle iade davasını kazanma şansınız düşük olacağından,kıdem ve ihbar tazminatı için dava açabilirsiniz.Manevi tazminat davası açamazsınız.(Kabul edilmez)
 
Üst