Tecrübe Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SMMM YASSEV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SMMM YASSEV

Ziyaretçi
ya arkadaşlar ben iş aramaktayım ama muhasebe büroları hep tecrübe istemekte benim yaptıklarım kısaca, evrakların sisteme 7-a seçeneğine göre girilmesi, kdv ile ilgili işlemlerin yapılması,bordroların düzenlenmesi,muhtasar beyannamenin düzenlenmesi,geçici verginin hazırlığı ve düzenlenmesi,ssk giriş çıkış ve eklerin verilmesi bunların hepsini yaptım yapıyorumda ama bazı bürolara yetersizmişim allah aşkına daha ne bilmem gerekiyor saygılarımla...

Ynt: tecrübe hakkında

Muhasebe mesleğinin ne kadar kapsamlı olduğunu hepimiz bliyoruz.Örneğin İthalat ihracat mevzuatı, tevkifatlı işlemler Yıllara sari inşaat işleri vb.gibi konularda takıntılı olanlar olabilir.. Ancak buda problem değil diğer yaptığınız işleri nasıl öğrendiyseniz pekala bahsettiğim konuları veya yetersiz olduğunuz konular ne ise onları da öğrenebilirsiniz. Ama patronun sizden beklentileri veya hangi özellikleri sizden aradığını biz bilemeyiz. iş görüşmesine gidersiniz.patronun aradığı özellik ihracat muhasebesini bilen biridir sizde o konuya vakıf değilseniz sizi eleyebilir.

tecrübe hakkında

arkadaşlar muhasebe bürosunda çalışabilmek için tecrübe isriyolar amam ben daha önce tamamen şirketlerde genel muhasebede çalıştım ve staja başlamak istiyom ama büroda bürolarda tecrübe istiyor ben yapabildiğimişler, evrakların 7-a seçeneğine göre sisteme girilmesi kaydı,kdv işlemleri e beyanname,form ba-bs,muhtasar beyanname, geçici beyanname, yılsonu işlemleri(kurumlar beyannamesi,kapanış,açılış),ssk giriş,çıkış ve ekelri bunlar yeterli deyilmi yani

Yapabildiğiniz işler zaten belli bir birikime sahip olduğunuzu gösteriyor.

ya bilmiyorum sydığım işleri ben yapıyordum smmm gelip inceleyip siteme gönderiyodu
bürolar ise sen daha önce büroda çalışmamışsın olmaz diolar ben anlatıyom ama boşa çıkıyo allah yardımcım olsun

Ynt: Tecrübe Hakkında

Merhaba ,
Bende stajımı geçen hafta başlattım. Eylül/2009 stajyeriyim yani. Yaklaşık 14 yıldan beri şirket muhasebesinde çalışıyorum. Sınava hazırlanmak için işyerimden ayrıldım. Sınavdan sonra İzmir de başvurmadığım muhasebe bürosu kalmadı. Benim de isteğim şirket muhasebesinin durağanlığından kurtulup, işi esas yerinde, büroda öğrenebilmekti. Ne yazıkki aynı tepkileri bende aldım. Bütün işleri yaptığım halde yinede işe almadılar. Ayrıca sırf işi öğrenebilmek için ücret almadan çalışmayı bile teklif ettim ama kabul etmediler. Şimdi bir haftadır bir şirkette çalışıyorum. Küçük bi yer. Fazla da yoğun değil. Muhasebe de tek kişiyim. Bana yardımcı olmaya çalışan, haftada birkaç kez gelen serbest muhasebecisi ve yine ayda bir kez gelen yeminli yanında çalışan mali müşavirler var. Ve onlarda benim arkadaşlarım. Her türlü muhasebe ve sigortayla ilgili işlem burda oluyor. Maaşlar burada hesaplanıyor. Tek sıkıntım kurumlar ile gelir tablosu ve bilançonun yeminli ve serbest muhasebeci tarafından hazırlanması. Ben bu işleri nasıl görücem peki????
Yine de bir büroda iş aramaya devam etsemmi??? Yoksa bu şirkette sırf stajım bitsin diye devammı etmeliyim. Mevzuatları ve güncel diğer önemli konuları hangi kaynaktan takip etmeliyim??.

Şimdiden teşekkürler, saygılar

sayın ilke, muhasebe büro da öğrenilir diye bir söz var gerçekten doğru, ileride büro açmayı düşünüyorsanız stajınızı büroda yapma konusunda ısrarcı olun mutlaka insaflı biri çıkar,
mevzuatı; bazı muhasebe sitelerinden,bir dergiye abone olarak takip edebilirsiniz.
şahsi fikrim bu forum sitesini takip etmen bile bir çok konuda fikir sahibi olmana, bilgilerini tazelemene faydası olacaktır.
kolay gelsin.

Tamam muhasebe büroda öğrenilirde adamlar almıyorsa ne yapılacak. Asker dönüşü tam 4 ay kastım gitmediğim büro kalmadı adamlara evli olduğum halde bedava çalışırım bile dedim cevapları pişkin pişkin sırıtmaları oldu başkada bir şey değil.
Şirketlerde 8 yıllık deneyimim vardı gittim şirketlere başvurdum adamlar beni havada kaptı, şimdi hem resmi muhasebeyi şirket bünyesinde tutuyorum (müşavir sadece beyanname veriyor o kadar) şirkette ihracat ,ithalat ne ararsanız var hemde adam gibi para kazanıyorum, deneyimimmi eksik varsın olsun en fazla 3 ay kursa bakar birileri 2 haftada SMMM oluyorsa bizde 3 ayda ne eksiğimiz varsa öğrenebiliriz herhalde.

Birde büroları kötülemek istemiyorum ancak bürodakilerin tuttukları defterlerle şirket bünyesinde tutulan defterler arasında dağlar kadar fark var biz cariler,çekler, banka hesapları, krediler,Stoklar,ortaklar vb. kalemleri birebir tertemiz tutarken benim müşavirin elemanlar şov yapıyorlar açıkmı çıktı at 331 e sıkıştınmı bankamı tutmuyo at kasaya cariler zaten hak getire anca kırk yılda bir müşteri akıl ederde mizan isterse ortaya çıkıyor yoksa Allah ne verdiyse durmak yok devam adamların geçen yıllardan yazdırmadığı bir ton defter bile var.

İnşallah stajım bitipde 2010 yılında belge aldığımdada şirket bünyesinde kalıcam şu an bile ne eksiğim varsa kitaplardan karşılıyorum okuyarak bilinçli olarak muhasebe yapıyorum

İLKE ' Alıntı:
.... Sınavdan sonra İzmir de başvurmadığım muhasebe bürosu kalmadı. Benim de isteğim şirket muhasebesinin durağanlığından kurtulup, işi esas yerinde, büroda öğrenebilmekti. Ne yazıkki aynı tepkileri bende aldım. Bütün işleri yaptığım halde yinede işe almadılar. Ayrıca sırf işi öğrenebilmek için ücret almadan çalışmayı bile teklif ettim ama kabul etmediler. Şimdi bir haftadır bir şirkette çalışıyorum. Küçük bi yer. Fazla da yoğun değil. ....
Bana gelen giden olmadı.