Tehditle işten Çıkarılma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan caner16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar.... ben bi turizm şirketinde calısmaktayım..işe temmuz 2004 de basladım ancak sigortam nisan 2006 da basladı..bu gecen zaman dilimi içinde hiç bir hakkımı alamadım senelik iznim kullandırılmadı. 4 gun önce istanbul a gitmem gerekti ve kendime misafir bileti kestim ve bu gerekceyle bana 50 tl para cezası kestiler.bugunde bu konu hakkında facebook ta paylaştıgım bir yazı yüzünden tazminatsız işden cıkarıldım..neden boyle yaptınız dediğimde ise bana hakaretler ederek istedigin mahkemeye basvur 1 kurus alamassın bizden dediler ve gönderdiler. bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz...

Ynt: tehtitle işden cıkarılma

İş hukuku konusunda deneyimli bir avukata gidin.
iş mahkemesi açın.
haklarınızı alırsınız...

tsk ederim birazdan avukatla görusmeye gidicem.ama adamlarda kendinden cok emin insallah bi sorun cıkmaz

diyelim ki sizin çıkışınızda haklı bir sebep gösterdi ve bunu bir şekilde ıspatladı.
2 yıl sigortasız geçen sürelerinize ne yorum yapacak?
bu dönemde orada çalıştığınızı şahitler ve kayıtlar ile ıspatlarsanız ödeyeceği tazminatın kaç katı cebinden çıkacak haberleri yok herhalde...

Ynt: Tehditle işten Çıkarılma

Yani haklı iken haksız olma yolunda gidiyormuşsunuz biraz kusura bakmayın ama , haklarınızı yasal yollarla aramak yerine , bunu facebook gibi hiç alakasız bir yerde malzeme yapmak ne kadar doğrudur onu da tartışmak lazım bence.....!!!!!!!!!!!!!

iyi tamam da facebook özel yaşam ve iş dısında olan birşey ve paylastıgım seyde kurum yada isim adı gecmiyodu ve bildiğim kadarıylada elllerinde benim yazdıgıma dair bi delil yok sadece görduklerini soyleyip işden cıkardılar. bir cok kişiye sordum bu konuyu facebook ta yazılan bir şeyden sorun cıkmaz sonucta yüzlerine soylediğin herhangi birsey yok dediler bunu detaylı olarak kimden öğrenebilirim

Slm işverenin haklı fesih sebeplerinden biride işyeri ile ilgili bilgileri çalışanın açıga cıkarmasıdır Yani çalışanın gizlilik ilkesini ihlal etmesidir. belki bundan dolayı haklı gozuke bilirler Kolay gelsin