Tehlike Derecesi Hakkında

Blok Mermerden levha mermer üretimi yapan fabrikanın
1-) Sgk Tehlike Derecesi kaç olmalıdır.
2-) Ağır ve tehlikeli işler yönetmeliği kapsamındamıdır.

Ynt: Tehlike Derecesi Hakkında

merhabalar

tehlike dercesini yanlış bilmiyorsam sgk belirliyor.ayrıca sizin ağır ve tehlikeli işlere ait cizelgeden ağır ve tehlikeli işler yönetmeliğine girip girmediğinizi bulabilirsiniz.

saygılarımla

kamalı evet öylede benimde sormak istediğim şuan bu şekil mükellefi olan arkadaşlardan bilgi almak istemiştim ama hala alamadım. :)

Tahminen 2 veya 2,5 altında olmaz. Aynı mesleği yapan başka arkadaş varsa size hemen yardımcı olabilir. Ama cevap alamazsanız sabredin ve sgk ilk aldığınız tahakkukunuzda zaten belli olacaktır.

Tehlike Sınıfı K.V. Prim Oranı
Taş ve mermerin kesilmesi, sekil verilmesi ve kullanılabilir hale getirilmesi V 3,00

revizyon bende öyle düşünmüştüm.ağır ve tehkeli işler yönetmeliği kapsamındamıo o konuda ne düşüyosun.başka arkadaşlardan yorumlar bekliyorum.

http://www.alomaliye.com/agir_tehlikeli_isler_yonetmeligi.htm

Yukarıdaki linkte ağır ve tehlikeli işler sayılıyor fakat mermercilikle ilgili net birşey yok.

10 . Maddede

Madde 10 ? EK-I deki çizelgede yer almayan herhangi bir işin ağır ve tehlikeli işlerden sayılıp sayılmayacağı konusunda karar vermeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilidir.

Yazıyor.

Bölge Müdürlüğü bu konuda size yardımcı olacaktır.

revizyon ilgin için tşk ederim.Bu şekilde mükellefi olan arkadaşlkardan katılım olsaydı güzel olacaktı