Teklif edilen maaş yorumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yildirayyucel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Y

yildirayyucel

Ziyaretçi
Arkadaşlar bir iş görüşmesine gittim.Smmm ruhsatını kullanmam gereken ve 25-30 defterin tutulduğu bir yer.tam anlamıyla büro değil.Muhasebe ile ilgili tüm süreçlerde bulunacağım ve imza yetkimi kullanacağım bir durum sözkonusu ve bunun karşığında teklif edilen maaş sadece 1.000 tl +yol+bağ kur.Gittiğime bile pişman oldum.Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Ynt: Teklif edilen maaş yorumu

kendin defter tutma durumun varsa büro açmaya niyetliysen hem defter topla hem riskini azalt

söyledğinizden nasıl bir sonuç çıkarayım.kabül mü etmem gerekirdi.sizce risk içermiyorumu.yani 20 -30 defterin mali sorumluluğu ve güven unsuru.sonuçta imza yetkisini kullanmam sözkonusu hem bu maaş ile tüm bunlar mümkün olurmu.emeğimi karşılarmı.yorum için teşekkürler

Eğer teklif edilen paraya artı olarak kendi bulduğun defterlerin geliri senin olacaksa ve seninde büroculukta gözün varsa bencede cazip bir teklif. Hemde çok cazip bir teklif. Çoğu büro açan arkadaşlarımızın belirli bir süre 1.000 TL gibi bir geliri olmadığı gibi ayrıca birde giderlere katlanmak zorundalar ve epey bir sorundur bu. Eğer geleceğini büroculukta görüyorsan teklifi kabul etmen gerekir.

Fakat tamamen işçi pozisyonunda bir iş teklifi ise kesinlikle kötü ve trajikomik bir teklif.

büro açma gibi bir düşünceniz varsa kabul edip kendi defterlerinizi toplayabilirsiniz tabi izin veriliyorsa.. ama böyle bir düşünce yoksa tabiki az..

Ruhsatınızı kullanacağınıza göre, görüştüğünüz yerdeki kişide belge yok ama defter var.Bu durumda ya giderlere ve gelirlerede yarı yarıya ortak olun, yada sadece gelirden daha az oranda pay isteyin.

Teklif ettikleri ücret çok ama çok komik, biz şirkette inanın ki sadece mal taşıyan depodaki personele 1.000 Tl veriyoruz.

Ayrıca ruhsatınızla aktif faaliyet yaparsanız ODA AİDATI var, en azından onuda ödemelerini isteyin.

M.Gür ' Alıntı:
Eğer teklif edilen paraya artı olarak kendi bulduğun defterlerin geliri senin olacaksa ve seninde büroculukta gözün varsa bencede cazip bir teklif. Hemde çok cazip bir teklif. Çoğu büro açan arkadaşlarımızın belirli bir süre 1.000 TL gibi bir geliri olmadığı gibi ayrıca birde giderlere katlanmak zorundalar ve epey bir sorundur bu. Eğer geleceğini büroculukta görüyorsan teklifi kabul etmen gerekir.

Fakat tamamen işçi pozisyonunda bir iş teklifi ise kesinlikle kötü ve trajikomik bir teklif.

kendim defter bulursam yarısı bana ait birde firmaya ilave defter gelirse ondada prim var.ancak ruhsatın hayrını görmeden başıma bir bela gelmesinden korkuyorum.ayrıca firmaları da hiç tanımıyorum.sorumluluk üst düzeyde olduğu için çok çekiniyorum.

Vosvoscu ' Alıntı:
Ruhsatınızı kullanacağınıza göre, görüştüğünüz yerdeki kişide belge yok ama defter var.Bu durumda ya giderlere ve gelirlerede yarı yarıya ortak olun, yada sadece gelirden daha az oranda pay isteyin.

Teklif ettikleri ücret çok ama çok komik, biz şirkette inanın ki sadece mal taşıyan depodaki personele 1.000 Tl veriyoruz.

Ayrıca ruhsatınızla aktif faaliyet yaparsanız ODA AİDATI var, en azından onuda ödemelerini isteyin.
iki ortaklı bir yer ama ikiside bir şirket ortağı.haliyle belge kullanamıyorlar.bugün aynı koşullarda bir genel muhasebe elemanına 20-30 defteri olan bir yerde bile enaz verilecek rakamı sizler daha iyi bilirsini.ki bnden belgemi kullanmamı istiyorlar.defter bulurum ama ilerleyen süreçte ancak olur.ama kısa ve orta vadede 1000 tl ye çok gücüme gider.

Aslında tutulan defterin niteliğide önemli kaçı bilanço kaçı işletme defteri,eğer hepsi işletme defteri ise gayet iyi,bide kendi defterlerinide ekleyince bişeyler çıkar.

arkadaşım bırakın bu işleri 1000 tl için o kadar risk alınır mı. hadi uğraşın az olsa belki anlarım. Geçeceksiniz bunları hocam. 1000 tl yi elini kolunu sallaya sallaya sıfır riskle alırsın. biz bu ruhsatları kolay mı aldık. ne emekler verdik. gir bir firmaya al ortalama 2000 tl otur aşağı bak dalgana. Biraz Ahmet Çakar gibi konuştuk ama delikanlıyı bozar bu piyasa ne yapalım.

Vallahi 1000 TL için değil 25-30 şirketin, 3-4 defterin bile riski alınmaz. Bir kayıt işliyorsun o kayıtla 5 yıl adamın hamallığını yapıp sırtında taşıyorsun. 30 adamın riski ne demek yahu ben kendi bürom olsa bile o kadar mükellef almam, belgeyi alırken ne zahmetlerle alıyoruz sonrasında abuk subuk şeylerden birde kaybetme riskide var.

Risk derken bugünde benim şirkete ceza geldi 2009 - 04 ncü dönem bs formu geç verilmiş özel usulsüzlük kesmişler 1600 TL, sağolsun vergi dairesi 2 yıl sonra cezayı göndermiş, garibim SMMM şimdi ya mahkemeye gidecek yada cezayı paşa paşa ödeyecek ki benim patron mahkemeyi kabul etmez adam 1600 TL yi smmm aidatından keserim ne olacak dedi işin içinden çıktı riskse buyrun 1 şirketin en ufak beyannamesinin riski
1600 TL

Aslında çalışılmaz kabul etmemek gerekiyor ama bekara eş boşamak kolay,arkadaşın mali durumuda önemli ama,yineden meslek mensuplarına hakarettir bu kadar düşük bir para,herkez kendini düşünüyor sen ruhsatını kaybetmişsin adamında çok umrunda,gider başka smmm bulur 1000tl. Oyüzden hepimiz meslek mensuplarının özellikle ücret konusunda kendisini daha ağır satması gerkiyor.

Ne riski arkadaşlar anlamıyorum ben. Siz başında durucaksınız ve sizin kontorolünüzde gerçekleşecek işlemler. Risk almıycaksanız ruhsatı neden aldınız.
Bence siz riski bahane ediyorsunuz asıl problem kendinize olan güveniniz...

30 mükellefin her faturasını siz mi kaydedeceksiniz, mükellefleri tanıyor musunuz, nayloncu mu değil mi biliyor musunuz ki bu teklifi düşünüyorsunuz???
Oradaki akıllılar belki mükellefle anlaşmalı "abi sen al biz hallederiz" diyip belki yüzde bile alıyorlardır mükelleften.
Sakın ama sakın böyle bir işe girişmeyin.

Y.Yildiz ' Alıntı:
30 mükellefin her faturasını siz mi kaydedeceksiniz, mükellefleri tanıyor musunuz, nayloncu mu değil mi biliyor musunuz ki bu teklifi düşünüyorsunuz???
Oradaki akıllılar belki mükellefle anlaşmalı "abi sen al biz hallederiz" diyip belki yüzde bile alıyorlardır mükelleften.
Sakın ama sakın böyle bir işe girişmeyin.

Bodoslama atlansın demiyorum. Her gelen mükellef en başta soru işaretidir.Araştırıp öğrenmek gerekir. Aksi takdirde koplo teorileri bitmez. Ruhsatta duvarı süslemekten başka bir işe yaramaz. Hayatın kendisi risktir zaten.

riske girilir risk karla doğru orantılı olmalı. bu rakam için riske gerek yok. bu rakamı zaten en vasat işte alırsın. riske karşı değilim. dengesizliğe karşıyım.

30 TL civarı bir para için 1 şirketin riskimi alınır sonra deniliyor ki piyasada 50 TL ye LTD defteri tutuluyor e tabiki tutulur 30 defteri 1000 TL ye tutturacak ve o defterlerin riskini alacak adam bulursan 50 TL yede rahatlıkla piyasadaki ne kadar LTD defteri varsa toplarsın 100 defteri o kişiye 3000 TL ye tutturursun sen elini kıpırdatmadan temiz ayda 5000-3000 = 2000 kazanırsın ha ne olur piyasanın içine edilir.

Risk alınacaksa edilen kar alınacak riske değmeli nayloncumu ne olduğu belli olmayan yani tanımadığın 30 tane adamın kayıtlarının 5 yıl hamallığını işletme başı 30 TL ye yapmak risk almak değil belgeyi duvara asmakda değil ticari intihardır.

yildirayyucel ' Alıntı:
Arkadaşlar bir iş görüşmesine gittim.Smmm ruhsatını kullanmam gereken ve 25-30 defterin tutulduğu bir yer.tam anlamıyla büro değil.Muhasebe ile ilgili tüm süreçlerde bulunacağım ve imza yetkimi kullanacağım bir durum sözkonusu ve bunun karşığında teklif edilen maaş sadece 1.000 tl +yol+bağ kur.Gittiğime bile pişman oldum.Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Bence sakın bu tür işlere girme. 1000 TL rakam çok komik bir rakam. Hoş rakam yüksek bile teklif edilmiş olsa mükellefleri de tanımıyorsun. Hırlı mı, hırsız mı, naylon fatura mı kullanıyor bilmiyorsun. Yarın devletle başın derde girebilir. Bence bir şirkete girmen yada başta sıkıntı çekip kendi büronu açman daha sağlıklı olcaktır diye düşünüyorum...

ne olacakki işlemler gözünün önünde olacak diyen arkadaşa söylüyorum neler olmazki
arkadaşım yok 1000 TL yi kimse kabul etmez kaldıki zaten sende maaşlı bi işyerine girsen hem bu kadar belki daha fazla alacaksın hemde başın dertsiz olacak bütün sorumluluk + firmaların yükümlülüğü 1000 TL için çekilmez valla.
bişey olduğundada smmm olan imza atan sensin uğraş dur bakalım. güvenme kimseye bence.

tüm arkadaşlara konuyla ilgilendikleri için teşekkür ederim.genel olarak işi bu haliylekabül etmemem gerektiği yönünde.tabiki bizler ruhsat alma aşamasında çok sıkıntılar çektik.heleki maliyetten tek ders son hakkımdı ve 81 alarak geçtim.her haliyle sıkıntılı bir süreçti.yaşayanlar bilir anlatmak yetmez.o yüzden işsizde olsam bu yönde hiç bir işi kabül etmem.bazen aklıma iş bulamassam giderim amelelik yaparım parasız kalmam diyorum.züğürt tesellisi gibi.ama ben şuna inanıyorum.allah kimsenin emeğini boşa çıkarmaz.saygılarımla..