personel maaş programı

Temel ilk yrd. eğitimi ...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrALP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar turizm sektöründeyim ben ......

çalışma bakanlığının çıkarmış olduğu iş güvenliği ve temel ilk yardım eğitimi konusundaki genelge gereği

çalışan personellere bu eğitimleri vereceğiz ......

ağır ve tehlikeli işlerde 10 kişden birinde diğer işlerde 20 kişiden birinde olmak üzere oran konulmuş...

mutfak ve teknik servis departmanları ağır ve tehlikeli işler den ziyade yarı tehlikeli işler sınıfında genç işçi çalıştıramıyoruz ....

takıldığım konu eğitim vereceğimiz personelin sayısını bu tehlike sınıflarını göz önünde bulundurarak mı hesaplamalıyım? örneğin mutfak 30 kişi ise mutfaktan 3 kişiye - servis 20 kişi ise servisten 1 kişiye şeklinde ...?

ve bu eğitimi iş yerinde her departmanda almış olan personeller olmak zorun damı .....?

bilgi paylaşımı için teşekkürler ...

Ynt: Temel ilk yrd. eğitimi ...

mrALP ' Alıntı:
merhabalar turizm sektöründeyim ben ......
çalışma bakanlığının çıkarmış olduğu iş güvenliği ve temel ilk yardım eğitimi konusundaki genelge gereği
çalışan personellere bu eğitimleri vereceğiz ......
ağır ve tehlikeli işlerde 10 kişden birinde diğer işlerde 20 kişiden birinde olmak üzere oran konulmuş...
mutfak ve teknik servis departmanları ağır ve tehlikeli işler den ziyade yarı tehlikeli işler sınıfında genç işçi çalıştıramıyoruz ....
takıldığım konu eğitim vereceğimiz personelin sayısını bu tehlike sınıflarını göz önünde bulundurarak mı hesaplamalıyım? örneğin mutfak 30 kişi ise mutfaktan 3 kişiye - servis 20 kişi ise servisten 1 kişiye şeklinde ...?
ve bu eğitimi iş yerinde her departmanda almış olan personeller olmak zorun damı .....?
bilgi paylaşımı için teşekkürler ...
Anladığım soru sadece "ilk yardım"eğitimi ile ilgili ,işyerinizin" risk"analizi yapılmış ise bu rapora göre,yapılmamış ise dediğiniz gibi mutfak da 3 ,serviste 1 yeterli, tabi işletmede sadece bunlar çalışmıyor ise ,diğer (örneğin bürodaki) personeller içinde 1/20 olabilir,ayrıca bölüm bölüm farklı noktalarda 5,10,15 kişilik grublar halinde çalışanlar var ise bunlardan birisine de eğitim vermek isabetli olacaktır,kolay gelsin.