Temmuz 2011 Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan STAJYER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mrb arkadaşlar,Finansal muhasebeye nasıl çalışmalıyız?Hangi kaynaklardan yararlanmalıyız?Bu konuda paylaşım ve öneriler,spekülasyonlara yer vermeden ve gerçekten faydalı olmak ve fayda sağlamak amaçlı paylaşımlar için biraraya gelelim.Hepbirlikte bu işi Temmuzda bitirip kurtulalım artık ;)

Ynt: Temmuz 2011 Finansal Muhasebe

STAJYER ' Alıntı:
Mrb arkadaşlar,Finansal muhasebeye nasıl çalışmalıyız?Hangi kaynaklardan yararlanmalıyız?Bu konuda paylaşım ve öneriler,spekülasyonlara yer vermeden ve gerçekten faydalı olmak ve fayda sağlamak amaçlı paylaşımlar için biraraya gelelim.Hepbirlikte bu işi Temmuzda bitirip kurtulalım artık ;)
Anlaşılan Finansal muhasebeden martta sınava girmeyip Temmuzda girecek bir benim bu forumda??

Sınav sistemi bu şekilde olacaksa hiç kaynak aramayın,sadece Y.S. (adını bile anmak istemiyorum) öncesi sınav sorularına çalışın yeter.

STAJYER ' Alıntı:
STAJYER ' Alıntı:
Anlaşılan Finansal muhasebeden martta sınava girmeyip Temmuzda girecek bir benim bu forumda??

bende aynı dertten müzdaribim

aazakli ' Alıntı:
STAJYER ' Alıntı:
STAJYER ' Alıntı:

bende aynı dertten müzdaribim

Yalnız değilsiniz dostlar

Arkadaşlar sınav sisteminin bu şekilde olacağını öğrendim,kaynak isimi veremiyorum.Biliyorsunuz ki belli dönemlerde döken dersler değişiyor.Finansal muhasebeden borcumuzu ödedik yani :P Korkudan Mart sınavını pas geçmek zorunda kaldım,girsem şimdiye bitecekti bu iş.Nasip,kısmet işte.Hepimize kolay gelsin.

STAJYER ' Alıntı:
Arkadaşlar sınav sisteminin bu şekilde olacağını öğrendim,kaynak isimi veremiyorum.Biliyorsunuz ki belli dönemlerde döken dersler değişiyor.Finansal muhasebeden borcumuzu ödedik yani :P Korkudan Mart sınavını pas geçmek zorunda kaldım,girsem şimdiye bitecekti bu iş.Nasip,kısmet işte.Hepimize kolay gelsin.

çok güzel inşallah şimdiki sınavda veririzde kurtuluruz.

stajyer umarim dedigin gibi olur da bu is biter bu sefer kaynak olarak neleri calisiyorsunuz bende ercan hocanin ve orhan sevilengulun soru bankasi var onlari cozuyorum birde cikmis sorulari..sizin baska oneriniiz neler?

arkadaşlar fınansal muhasebe için orhan sevilengülün genel muhasebe kitabı yeterli olurmu?yada başka kaynak önerisi olan yada elinde ders notu olan varmı?mailim:[email protected].çok teşekkür ederim

saygılarımla

MGS ' Alıntı:
stajyer umarim dedigin gibi olur da bu is biter bu sefer kaynak olarak neleri calisiyorsunuz bende ercan hocanin ve orhan sevilengulun soru bankasi var onlari cozuyorum birde cikmis sorulari..sizin baska oneriniiz neler?
Arkadaşlar,Tamamı Çözümlü Genel Muhasebe Problemleri İlhan Kılıç,Mustafa Sözen kesinlikle öneriyorum.Daha önce KPSS A grubu sınavlarında çıkmış sorular ve çözümleri mevcut kitapta.Daha başka kaynak önerisi olan arkadaşlar var mı?Ben bu kitap dışında Orhan Sevilengül ve Ercan Bayazıtlı bir de çıkmış sorulara bakmayı düşünüyorum(umarım yeterli olur)Hepimize başarılar.

Arkadaşlar bir sorum olacak;Satıştan yapılan iadelerle ilgili yüklenilen nakliye giderini bazı kaynaklarda 760-Pazarlama satış ve dağıtım giderine atarken,bazı kaynaklarda 153-Ticari Mal maliyetine atıyor.Sınavda bu tarz bir soruda biz hangisini dikkate almalıyız?
(Yani her ikisinidede hatırladığım kadarıyla 7/A ya göre kayıt yapılıyor olmasına rağmen bu farklılık vardı.)

Paylaşımın devamı gelmezse hepimiz öğreneceğimiz yeni bilgilerden mahrum kalırız,hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı olamayız sonuçta.Burada herkes gemisini kurtaran kaptan misali olmuş,üstte ziyaretçi sayısı fazla ama ses yok!Ana mantık geneli için(istisnalara lafımız yok); aman biri bir bilgi ortaya atsa da hazırdan alsam aman benim çorbada tuzum olmasada olur misali.Neyse arkadaşlar,herkesin yolu ''niyetiyle orantılı''açık olsun ne deyim??

STAJYER ' Alıntı:
Arkadaşlar bir sorum olacak;Satıştan yapılan iadelerle ilgili yüklenilen nakliye giderini bazı kaynaklarda 760-Pazarlama satış ve dağıtım giderine atarken,bazı kaynaklarda 153-Ticari Mal maliyetine atıyor.Sınavda bu tarz bir soruda biz hangisini dikkate almalıyız?
(Yani her ikisinidede hatırladığım kadarıyla 7/A ya göre kayıt yapılıyor olmasına rağmen bu farklılık vardı.)

arkadaşım
nakliye gideri 153 ticari mal hesabına atacaksın.çünkü mal bize geri geldiği için ve malın nakliyeside bize ait ise bu da malın maliyetini artırır....iki farklı dershane sorularında cevap bu şekildeydi...
iyi çalışmalar...

satiştan iadelerle ilgili naklıye gideri 2005 mart çıkmış yıllar sorusu var

STAJYER ' Alıntı:

satış yönlü iade olduğu için nakliyesi 760 olmalıdır.

Kurstan bir hocayla görüştüm.O da 760 a atılması gerektiğini söyledi(ve TÜRMOBUN kendi kaynaklarında böyle yapıldığını söyledi)Arkadaşlar kolay ya da zor demeden bu tarz çelişki yaratacak soruları lütfen burada paylaşalım.
Ayrıca yanıtlayan arkadaşlarıma da teşekkürler..

Arkadaşlar monografi örneklerinde mizanı tutturabilen var mı? (ya da ben de mi bir anormallik var çözemedim yaw!)

Hepimiz hergün bir özellikli soru ve cvp yazarsak bir soru arşivimiz olur diye düşündüm.Malum bu kadar az süre kala kimse burada konu anlatarak yetiştiremeyeceği için hepimiz birer soru cvp paylaşsak daha akılda kalıcı olabilir.Elbetteki iştirak olmazsa sadece bir fikir olarak kalacaktır.Deneme 1 - 2 Maksat birazda beraberce motivasyon kazanmak açıkçası.

Konsinye örnek:Yozgat ta yeni kurulan bir işletme satılmak üzere tanesi 60TL olan 6 adet DVD cihazını konsinye olarak işletmeye göndermiştir.

9-- Nazım hesap (konsinye mal) 360 / 9--Nazım hesap(konsinye mal sahipleri) 360
konsinye olarak gönderilen DVD lerin teslim alınması.
kaynak: Ercan Bayazıtlı

devamı:işletmeye konsinye olarak gönderilen DVD cihazlarının tamamı tanesi 80 TL den satılmış ve alıcı alış bedelini ve KDV si tutarını işletmenin Z bankasındaki hesabına yatırmıştır.İşletme konsinyatör işletmeye mal bedelini 1 ay sonra göndereceğini bildirmiştir.
--------------------------------------
153-Ticari Mallar 360
191-indirilecek kdv 64,8
320- Satıcılar 424,8
konsinye mal satın alınması
----------------------------------------
102-bankalar 566,4
600-yurt içi satışlar 480
391-hesaplanan kdv 86,4
konsinye malın satılması
621-stmm 360
153-ticari mallar 360
satılan ticari malın maliyetinin kaydı(sürekli envanter yöntemine göre kayıt edildiği varsayımıyla)
not:konsinye malı satmak üzere satın alan işletme satış gerçekleşene kadar işlemi bir nazım hesapta takip eder.Ancak satışını yaptıktan sonra alış kaydını yapar.