fonradar

Temsilciliğini Yaptığım Yurtdışı Firmasına Komisyon Faturası Ve Kdv Muafi̇yeti̇

Üyelik
28 Eyl 2014
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Merhabalar,

Avrupadan 3 firmanın Türkiye ve Ortadoğu bölgesinde temsilciliğini yapmak için şahıs şirketi kuracağım.

Aşağıdaki hususlar kafama takıldığı için siz değerli uzmanların yorumlarını ve yönlendirmelerini almak isterim.

bu 3 firmayla çalışmamda 2 farklı çalışma şekli var.

Birincisi, aylık pazarlama ve tanıtım faaliyetleri için keseceğim tanıtım faturası
İkincisi ise proje bazında , gerek Türkiyede gerekse Ortadoğuda yapılacak satışların komisyon faturalarının bu 3 firmaya kesilmesi.

Sorum şu idi,

Aylık, tanıtım maksadıyla kesilecek faturalarda, örneğin; yurtdışına 1000 TL fatura kesmem durumumda, 180 TL KDV ödemem gerekiyor mu? yurtdışından alacağım tutar 1000 TL olacak. Eğer, KDV ödemem gerekiyorsa KDV iadesi oluyor mu?

ikinci sorum ise, proje bazında, gerek Türkiye için gerekse Ortadoğuda herhangi bir ülkedeki proje için bu firmalara keseceğim aracılık ya da komisyon faturalarında KDV yukarıdaki gibi mi olacak? iadesi olabilecek mi yok KDV muafiyeti mi olacak?

Tavsiyelerinizi de öğrenmek isterim,

Şimdiden teşekkürler,
 
yapacağınız hizmeti yurtiçindeki işler için yapıyorsanız veya karşı firma bu hizmetten yurtiçinde yararlanıyorsa hizmet+KDV'li fatura düzenlemeniz gerekir. bütün yapacağınız hizmetleri buna göre değerlendiriniz.
Şayet yurtdışındaki bir iş için bir hizmet veriyorsanız, bu iş hizmet ihracı kapsamında değerlendirilir ve bu iş için yüklendiğiniz giderlerin KDV'sini belirli şartlar altında iade alabilirsiniz.
 
Üst