Teşvikde kdv ve muhasebeleştirilmesi hk.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elanaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar

benim teşvikle ilgili hiç bilgim yok. Sormak istediğim;
Bir özel şirketin altında taşeron olarak sigortada dosyası açtırdım. şimdi onlara hakediş faturası kesicem fakat teşvikten yararlandılar buna göre kdv yi gösterecekmiyim gösteririsem onlar bana kdv yi de ödeyecekleri için nasıl muaf olmuş olacaklar yani arkadaşlar anlayacağınız hiç bilgim yok araştırmaya çalışıyorum fakat çözümleyemiyorum.
teşekkürler

Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

Ynt: Teşvikde kdv ve muhasebeleştirilmesi hk.?

sayın elenaz eğer asılişverenin elinde sizin yapacağınız altişverenlik hizmetinden dolayı teslimde KDV istisnası vardır diye bir yazı varsa veya ellerindeki teşvik belgesinde bu babda bir abare tabi varsa o zaman siz burda düzenleyeceğiniz hakediş faturasında evet KDV olmayacak ve hakedişte gene KDV hesaplanmamış olarak gözükecek ve burda faturaya siz KDVK.13-d kısmına göre KDV hesaplanmamıştır diye yazılacak ve siz bu faturayıda beyannamede tam istisna kısmında 308 nolu kodla bildireceksiniz,kolay gelsin.

Ynt: Teşvikde kdv ve muhasebeleştirilmesi hk.?

sn.elanaz,

Teşvikten yararlanan firmanın teşvik konusuna giriyorsanız, firmanın teşvik numarasını belirterek faturada kdv göstermeyeceksiniz. Yanlız firmadan teşvik belgelerinin fotokopilerini isterseniz herhangi bir sorun karşısında bu belgeleri beyanınız yararınıza olur.
Yanlız sizinle alakalı değil ama bu kdv teşviğinin firmalara ne getirdiğini de anlamış değilim. Teşvik kapsamındaki işlerden kdv siz fatura geliyor ve o an için kdv ödemiyorsunuz. Teşvik olmamış olsa teşvik kapsamındaki işlerden kdv li fatura gelecek siz kdv yi ödeyeceksiniz, fakat en geç 56 en erken 26 gün sonra bu bedeli indirilecek kdv olarak düşeceksiniz. Yorum sizin.