Teşviklerden Yararlanma Durumu?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan samko71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
20 Ağu 2005
Mesajlar
83
Değerli arkadaşlar;
a) 1 Temmuz 2008 tarihi itiberi ile İstihdam teşvik uygulaması başlamıştır
b) 1 Ekim 2008 tarihi itibari ile SSK İşvr. Hissesinde 5 puanlık indirim uygulaması başlayacaktır.
5510 Sayılı yasa ile, İşverenler iki teşvikten yararlanamaz diyor.

Benim sorum şu :
(1 Temmuz 2009 tarihine kadar işe alınan ilave 18 yaşından büyük kadınlar ile 18-29 yaş arasındaki erkek işçilere ait SSK primleri hazine tarafından karşılanacak) teşviğinden yararlanırsam eğer, 1 Eylül 2008 tarihindeki 5 puanlık ssk indiriminden yararlanamıyıcakmıyım.

şimdiden bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
 
Ynt: Teşviklerden yararlanma durumu?

2. Teşvik ile ilgili SGK tarafından açıklama yapılınca kesinliğe kavuşur. Bence sadece 1.teşvikten yararlacak sigortalı ile 2. teşvikten yararlacak sigortalı aynı olamaz.
 
Ynt: Teşviklerden yararlanma durumu?

Sayın nane
Öncelikle görüşlerinizi bildirdiğiniz için teşekkür ederim.

(Maddenin 5. fıkrası; bu maddeyle düzenlenecek destek unsurundan diğer ilgili mevzuat uyarınca ayrıca yararlanmakta olan işverenlerin; aynı dönem için ve mükerrer olarak buı destek unsurundan yararlanamayacağı ) bu durumda işverenlerin tercihleri dikkate almak suretiyle destek unsurlarından sadece biriyle sınırlı olarak yapılacağı hüküm altına alınmış.

ayrıca maddede aynı dönem için kelimesinden de sizin dediğiniz anlaşılıyor. Bu durumda 1 Ekim 2008 tarihine kadar istihdam teşviğinden yararlanıcaz. 1 Ekim 208 tarihinden sonrada 5 derecelik ssk indiriminden

farklı bir yorumu olan üstadlarımızın yazılarını bekliyorum.
şimdiden teşekkür ederim
 
Ynt: Teşviklerden yararlanma durumu?

5 PUANLIK İNDİRİME GİDİLİYOR

İşsizliğin azaltılması, yatırımların istihdam odaklı arttırılması amacıyla sigorta primleri işveren hissesinde 5 puanlık indirim yapılacak. Sigortalıların; malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinden işverenin ödeyeceği tutarın 5 puanı Hazinece karşılanacak. İşveren hissesine ait primlerin Hazinece karşılanabilmesi için; işverenlerin, çalıştırdıkları sigortalıların aylık prim ve hizmet belgelerini Sosyal Güvenlik Kurumuna vermeleri, sigortalıların tamamına ait sigorta primlerinin sigortalı hissesine isabet eden tutarı ile Hazinece karşılanmayan işveren hissesine ait tutarı yasal süresinde ödemeleri, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcu bulunmaması şartı aranacak. Kuruma olan prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme zammı borçlarını taksitlendiren işverenler ile sosyal güvenlik prim borçlarını yeniden yapılandıran işverenler de bu hükümden yararlanabilecek. Bu hüküm, kamu idareleri iş yerleri ile sosyal güvenlik destek primine tabi çalışanlar ve yurt dışında çalışan sigortalılar hakkında uygulanmayacak.

Yapılan kontrol ve denetimlerde, çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği tespit edilen işverenler, 1 yıl süreyle bu desteklerden yararlanamayacak.

Özelleştirme Fonunda biriken tutardan, fonun 2008 yılı nakit fazlasının 1 milyar YTL'lik kısmı GAP için ayrılacak. Ayrıca 1 Ocak 2009-31 Aralık 2012 tarihleri arasında Özelleştirme Fonunun nakit fazlasından, 2009 yılı için 2 milyar 500 milyon YTL'lik kısmı GAP için kullanılacak. Daha sonraki yıllarda da bu miktar artırılarak GAP'a aktarılacak.
 
Üst