Tevkifat İade

Day-Dream

Tanınmış Üye
Arkadaşlar merhaba

Servis faaliyeti nedeni ile tevkifatlı fatura kesen şahısın devreden kdv si var ise , kestiği firmanın kendi adına ödediği tevkifatı iade alabilir mi ?

Teşekkür ederim
Saygılarımla

Arkadaşlar merhaba

Servis faaliyeti nedeni ile tevkifatlı fatura kesen şahısın devreden kdv si var ise , kestiği firmanın kendi adına ödediği tevkifatı iade alabilir mi ?

Teşekkür ederim
Saygılarımla

Sayın Day-Dream,

Tevkifatlı faturayı kime düzenliyor ? (117 no lu KDV GT belirtilen alıcılara mı düzenliyor ?)
Servis faaliyeti nedeni ile mi tevkifatlı fatura düzenliyor ?

İyi Günler.

Son düzenleme:
Sayın Day Dream,

Tevkifatlı faturayı kime düzenliyor ? (117 no lu KDV GT belirtilen alıcılara mı düzenliyor ?)
Servis faaliyeti nedeni ile mi tevkifatlı fatura düzenliyor ?

İyi Günler.

Evet üstadım servis taşımacılığında 5/10 tevkifat var ya faturayı o şekilde kesiyor.Aldığı aracında kdv si var devreden
Devreden kdv var iken benim adıma ödenen kdv yi mahsup veya iade alabilir miyim?
Saygılarımla

Sayın Day-Dream,

Ben sordugum sorularin cevabını alamadım o zaman soyle diyeyim transfer bedeli nasıl tevkifata tabii tutuluyor?

İyi Günler.

Üstadım çok özür dilerim ben ifade edemedim
117 deki bölümü aşağı kopyaladım. Transfer bedeli ayrı bir şey midir bilemiyorum
3.2.11.1. Tevkifat Uygulayacak Alıcılar ve Tevkifat Oranı

Tebliğin (3.1.2.) bölümünde sayılanların, Tebliğin (3.2.11.2.) bölümü kapsamındaki taşımacılık hizmeti alımlarında (5/10) oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır.

3.2.11.2. Kapsam

Bu bölüm kapsamına, personel, öğrenci, müşteri ve benzerlerinin belirli bir güzergah dahilinde taşınması amacıyla ihdas ettikleri servis hizmetlerine ilişkin olarak yaptıkları taşımacılık hizmeti alımları girmektedir