Tevkifat

ardadonmez

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar bir mükellef resmi kuruma ihaleli iş yapıyor bu mükellefe resmi kurum tevkifat oranı belirliyor fakat faturaya sadece tevkifat oranını yazıyor hesaplama yapmıyor sizce bu doğru kesiyormu ben işlerkenn nasıl işleyeceğim yardımcı olursanız sevinirim

Ynt: Tevkifat

Bir inşaat firmasının resmi kuruma kestiği tevkifatlı hakediş faturası

Hakediş bedeli 1.000.000 TL + %18 KDV
Stopaj %3
DV %0,825
KDV Tevkifat 1/6 (%3)

102 Net Ele Geçen.................1.111.750
295 Kesilen Stopaj......................30.000
740 DV..........................................8.250

350 Hakediş Bedeli..............................1.000.000
391 KDV..................................................150.000*

*%18-%3=%15

Tamam işte, faturayı matrah+%18 kdv olarak keseceksiniz, sol tarafa tevkifat oranını ve bedelini yazacaksınız. Siz bunu sormuyor musunuz yoksa ben mi yanlış anladım.

Faturada yazan tutari burada paylasirsaniz yapacaginiz kayitla ilgili rakamsal bilgi verebiliriz

resmi kurum faturayı %18 le kesiyor fakat faturaya 1/6 tevkifat uygulanmaktadır tevkifat oranını yazıyor normalde faturayada 1/6 tevkifat ayıklanarak kesilmesi gerekmiyormu sizce bu doğrumu sadece tevkifat oranını yazarak % 18 le kesiyor biz işlerken nasıl işleyeceğiz arkadaşlar

Sorunun en basindan beri takildigim nokta var. Mesele faturanin nasil islenecegi degil, islendikten sonra genel toplam farkli olacak yada faturayi gormeden ben oyle saniyorum.
Genel toplam +%18 kdv ile kesilip genel toplam alindiysa yanlistir.
Sizin yapmaniz gereken olay kdv nin hepsini indirim konusu yapmak ve o donem itibari ile %18 kdv nin 1/6 lik kismi icin 2 no lu beyannme vermenizdir

ardadonmez ' Alıntı:
arkadaşlar bir mükellef resmi kuruma ihaleli iş yapıyor bu mükellefe resmi kurum tevkifat oranı belirliyor fakat faturaya sadece tevkifat oranını yazıyor hesaplama yapmıyor sizce bu doğru kesiyormu ben işlerkenn nasıl işleyeceğim yardımcı olursanız sevinirim
ardadonmez ' Alıntı:
resmi kurum faturayı %18 le kesiyor fakat faturaya 1/6 tevkifat uygulanmaktadır tevkifat oranını yazıyor normalde faturayada 1/6 tevkifat ayıklanarak kesilmesi gerekmiyormu sizce bu doğrumu sadece tevkifat oranını yazarak % 18 le kesiyor biz işlerken nasıl işleyeceğiz arkadaşlar

afedersiniz ama ben mi yanlış okuyor ve anlıyorum.. Mükellef, resmi kuruma ihaleli iş yapıyorsa faturayı niye resmi kurum kesiyor.

Faturayı % 18 KDV sini gösterip, 1/6 oranında KDV tevkifatı yapılıp, beyan edilecek KDV yi göstermek; resmi kuruma yaıplmak üzere ihale konusu işi alan mükellef yada kuruma aittir ve bu faturada tevkifat hesaplaması açık bir şekilde gösterilmelidir.

Ayrıca 2 nolu KDV yi resmi kurum beyan edecek.

tşk ederim arkadaşım konuya ilginizden ihaleli iş bu resmi kurumun mükelleften faturayı alıp kendileri kesiyor ben bizzat kuruma gittim yanlış kesiyorsunuz bu faturayı dedim ordaki memur biz hep ihaleleli işlerde böyle kesiyoruz dedi sen nasıl işlersen işle dedi tartıştık 2 nolu kdv onlar bildiriyormu onuda bilmiyorum muhasebe olarak ben tevkifat ayırarak işledim %18 le işlemedim resmi kurum sadece %18 hesaplama yaparak faturayı kesmiş