Tevkifat

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan avc81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar

Fason tekstil işi yapan bir firmayız.Çalıştığımız firmalardan birine tevkifatlı fatura kestik.Faturanın toplamı 1.000 TL olmasada siparişinin tamamı 1.000 TL yi geçiyor.Fakat firma aramızda sözleşme olsaydı tevkifatlı kesebilirdiniz ama sözleşme olmadığı için fatura tevkifatsız olmalı diyor.Bunu ilk defa duyuyorum ve anlamlandıramadım.

Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...

siparişinin tamamı 1.000 TL yi geçiyor....

tevkifatlı olacak....

Biliyorum fakat firma aramızda sözleşme olsaydı tevkifatlı kesebilirdiniz ama sözleşme olmadığı için fatura tevkifatsız olmalı diyor.Aramızdaki iş sözleşmesinin tevkifatla alakası ne ??? atladığım birşey vardır belki diye ilgili tebliği defalarca okudum ama bu ibareye rastlamadım.

Son düzenleme:
o zaman mali parça parça gönderecekler, irsaliye yi ona göre yapacaklar...

öyle atıyorum 50.000 liralık mali gönderip de tevkifatsız fatura istemek olmaz.

Sözleşme illa yazılı olması gerekmez, sözlü olarak da yapılabilir ki yukarıda yazdığınıza göre sözlü sözleşme yapılmış.

KDV Genel Uygulama tebliğine göre bahsettiğiniz sözleşme olması yada olmaması durumunda Tevkifatlı fatura kesilir/kesilmez gibi bir durumu sözkonusu değildir.
Sn. Merkür özellikle tevkifata bağlı kdv iadelerinden doğan durumlar için vergi daireleri hizmetin gerçekleştiğini teyit etmek amacıyla sözleşmelerin yazılı olarak suretlerini dosyada muhafaza için ibrazını isteyebildiklerinden yazılı yapmak mükellefin lehine olacaktır.

İspat açısından her türlü işin/işlemin yazılı olması gerekir. Cevabın soruya yöneliktir.