Tevkifatlı Fatura

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elifbe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elifbe

Katkı Sunan Üye
Tevkifatlı fatura kesen bir firma tevkifatı faturada ayrıca göstermek zorunda mı, yoksa 63 nolu tebliğe göre kesilmiştir diyerek kesebilir mi? Tarafımıza fatura kesen firmalardan biri bu şekilde kesmektedir. Tevkifatı ayrı göstermemektedir. Bizde yanılarak tevkifatsız gibi girmişiz. Düzeltme vereceğiz fakat fatura kesiminde hata yok mudur?

Ayrıca servis taşımacılığı yapan bir firmada Tevkifatlı fatura kesmede matrah sınırı neder?

tevkifatlı faturalarda ayıca tevkifatı belirmek gerekir kdv tebliğ 117 tevkifatlı bdelerde kdv dahil 1000tl üzeri tevfifata tabidir

Cevaplarınız için teşekkürler. Şimdi ben KDV2 beyanı için düzeltme vereceğim. Daha önce Temmuz ayında 350 TL'lik bir tevkifatım vardı ve bunu ödemiştim. Şimdi bunun için ayrı bir beyanname mi yapmalıyım yoksa eski beyanın üzerine yeni fatura tevkifatını mı eklemeliyim. Yani düzeltme verdiğimde ödediğim borcu tekrar tahakkuk ettirecek diye düşünüyorum. Ne şekilde yapmalıyım. teşekkürler.

Artık eskilerde kalan fark beyanı yapamazsınız. Sıfırdan yeni beyan veriyormuş gibi beyan hazırlamalısınız.

Tevkifatlı fatura kesen bir firma tevkifatı faturada ayrıca göstermek zorunda mı, yoksa 63 nolu tebliğe göre kesilmiştir diyerek kesebilir mi? Tarafımıza fatura kesen firmalardan biri bu şekilde kesmektedir. Tevkifatı ayrı göstermemektedir. Bizde yanılarak tevkifatsız gibi girmişiz. Düzeltme vereceğiz fakat fatura kesiminde hata yok mudur?

Ayrıca servis taşımacılığı yapan bir firmada Tevkifatlı fatura kesmede matrah sınırı neder?

Merhaba, fatura veya faturalar tevkifatsız gibi girilmiş ise satıcı carisinde şişme vardır. Yani tarafınızdan tevkif edilmesi gereken katma değer vergisi aynı zamanda tedarikçiye de ödenmiş olabilir. Düzeltme beyannamesi vererek siz vergi sorumlusu olarak görevinizi yerine getirmiş olursunuz ancak satıcıya bu kdv nin ödemesini yaptıysanız hem satıcıya hem de vergi otoritesine mükerrer ödeme söz konusu olmuş olabilir. Firmaya bu kdv yi ödemediyseniz 320+ 360- kaydı atılmalıdır. Önemli gördüğüm bu konuya değinmek istedim. Lütfen araştırınız.

iyi çalışmalar.