Toplumda Yürüme Hastalığı Çıktı

R.SEMA SİNANGİL

Katkı Sunan Üye
Niye yüründü.

Bir Prof.Dr.öldürüldü.Sanki bu toplum sapık düşüncelere sahip hergün bir doktor mu öldürüyor.Ya da kan davası olduğu gibi toplumda Doktor öldürme hastalığı var.
Ya münferit bir olay.Hasta yakını Psikopat bir kişi.Her toplumda psikopatlar zaman zaman çıkar.

Bu toplumda icra takiplerinde hergün güvenlik güçlerinin yanında sayın avukatlar tehdit alıyor ayağına kurşun sıkılıyor ve öldürülüyor.(Eh kredi kartı ödeyememe sonucu icra takibi çok.Esnafın durumu da meydanda )
Barolar yürüyüş mü yapıyor yadan neden yapmıyor?

Polisler öldürülüyor Polis teşkilatı niye yürümedi?

Kapkaçta ölenler oldu hangi sivil toplumu yürümeli ya da hemen bir dernek kuralım yürüyüşe geçelim kapkaç mağdurları diye ...

Yürüdüler ne oldu ? Neyi umuyorlardı ?

Böyle olaylar karşısında adam öldürmeyi planlayan ve gerçekleşen kişiler olabilir.Ama toplum bu yapıda değil
Bu yapıda olsa bile yolları yürüyerek toplumun bu düşüncesi ortadan kalkmaz .
Herşey iyi bir eğitimle olur.
Yürüdünüzde ne oldu TV ‘lere haber yaratmaktan başka :Komik olmayın ya.....

9. Cumhurbaşkanı S.DEMİREL' Alıntı:
1968’de, Ankara’da Adalet Partisi’nin il kongresi yapılmaktadır.

Öğrenci hareketlerinin tırmandığı, gerginliğin yaşandığı ortamda, Sefer Yıldız isimli delege kürsüye çıkıyor:

- Bu gösteriler, yürüyüşler de neyin nesi?

Sonra da; hükümeti, vilayeti, emniyeti, yürüyüşlere izin verdikler için suçluyor.

Divan başkanının söz verdiği Demirel kürsüye gelip “Sefer, beni iyi dinle” diyerek konuşmaya başlarken, cebinden anayasayı çıkarıp okumaya başlıyor:

- ....Herkes silahsız ve saldırısız gösteri... Yürüyüş yapma hakkına sahiptir......

Demirel devam ediyor:

- Sefer, buna karşı mı çıkacağız? İnsanların birlikte olması, protesto hakkını kullanması iyi bir şey... Tabanı kuvvetli olan, varsın yürüsün. Yollar yürümekle aşınmaz... Yeter ki işin içine şiddet, silah, saldırı karışmasın.

Eskiden haksızlıklar karşısında sessiz kalmaktan,kalınmasından şikayet ederdik,şimdi ise seslerini duyurmaya çalışanlardan şikayet ediyoruz...

Örnek olay münferit olabilir,güzel olan ise tepkiler artık ortaya konabiliyor.Taksiciler yürüdü,trafiği kilitledi,esnaf ayaklandı,barolar yürüdü,Şehit anneleri,trafik mağdurları,hatta toplumun yürümemesi gereken ilk örgütü olan polis ve asker bile yürüdü bu ülkede...
Sincan da tanklar yürürken kimsenin sesini duyamamıştım ben,ya da Trabzon da prof ve oğlu öldürüldüğünde...
Evet eğitim şart.

Talihsiz bir başlık attığınızı düşünüyorum.

Sema Hanım,
Şaşırttınız beni. İnsanlar medyatik olmak için mi yürüdüler? demek istiyorsunuz.Ya da polisler ve ya başka mağdurlar neden yürümediler diye mi? Tamamen ifade etmeyle ilgili bu. Herkes hakkını aramaya haklıdır.Düşüncelerini ifade etmek de bir özgürlüktür.Sizin de bu özgürlükle yazdığınızı düşünüyorum. Saçma mı oldu yani bir profesör öldürüldü diye yürüyüş. Hiç mi barolar yada başka meslek örgütleri seslerini duyurmaya çalışmadılar bu ülkede. Psikopat biri yüzünden yıllarını vermiş bir doktor, ülkenin emeğini kullanmış bir insan ölmüşse başka meslek mensuplarının da aynı tehdit altında olduğunu söylemişlerde yanlış mı yapmış bu insanlar.
Her gün TV'de şehitlerimizi yakınları dinleyince, izleyince üzülüp isyan edesimiz geliyor da, başkalarına neden tepki göstermeyelim ki?
Tepkim şahsınıza değil yanlış anlaşılmak istemem. Okurum forumları ama hepsine katılmam. Kişileri değil davranışları sorgulamak gerektiğine inancımdan kaynaklanır kızgınlığım.
Saygılarımla..
Tanay

Benim düşüncem ferdi yapılan şeyler (münferit olaylar) topluma mal edilemez ve yürümeyle önlemez.

Bu toplumun geneli Doktoruna minnet duyar ve onu öldürmeyi hayal etmez..Bu tip olay toplumun geneline mal edilmemeli. (şimdiye kadar kaç tane doktor öldüren çıktı bu toplumdan )

Yürüşler toplumun çoğunluğu bu zihniyetteyse yapılır.Değilse münferit olaylar için değil.

Bu toplumda kapkaç diye bir sorun var hergün TV lerde bu tip haberler çıkıyor.Ekonomik durum bazı kesim için zorlaşmıştır. Buna dikkat çekmek için yürünebilir.

Taksici cinayetleri gene ekonomik durum kötüleşmesi sorunu olarak çokca olmaktadır polisiye tedbirler ve ekominin düzeltilmesine dikkat çekmek için yürünebilir.

Töre cinayetleri çoğunlukla işleniyor.Olmasın diye dikkat çekip yürünebilir.

Hastanelerde kaç hasta doktorundan azarlanmıştır.Bunun için SSK hastaneleri ile devlet hastanelerinde
Bekliyen hastalarla konuşulabilir.Uyarılar yapılabilir.

Ama bu toplumu nankör psikopat diye lanse edip yürümenin anlamanı anlayamadım .Şimdiye toplumun geneli böyle doktor öldürmeye meraklımı ? Elinizi vicdanınıza koyun bu toplumun halkı bu kadar mı kötü oldu.

Merhaba,

Peki, Sayın Sema Hanım'ın eleştirel yaklaşımını bir gözlemin, bir şeyleri analiz etmesinin sonucu olarak da düşündük mü acaba bizler...

"Eğitim, bilinçli olmakla, farkındalıklarla başlar"..... Önce "ben" yani "birey"olgusunda doğar, sonra en küçük toplum birimi ailede beslenip şekillenir...ve topluma dönüşürek büyür.....

Saygılarımla....

Bu toplumda kaç kişi yalnış ameliyat , iğne sonucu sakat kaldı.Tv lerde gördük. Kaç kişinin olduğu ameliyatlar neticesinde makas unutuldu Tvler de gördük hapbirlikte seyrettik.Çoğunda sonuç da alınamadı.
Evet arkadaşlar bir diş doktoru sanırım 15 sene evvel hastası tarafından öldürüldü birde bu olay ben hatırlamıyorum başka da .
Kaç kişi silaha sarıldı da doktorunu öldürdü?. ....

Eğer bu toplum cinnet geçiriyorsa ve öyle sık sık Doktorunu , Avukatını , Komutanını öldürüyorsa çok ciddi bir toplumsal psikopatlıkla karşı karşıyız. Durum gerçekten vahim. Vah zavallı Türk Toplumu sen bu hallere düşecek hale mi geldin....

"Eğer bu toplum cinnet geçiriyorsa ve öyle sık sık Doktorunu , Avukatını , Komutanını öldürüyorsa çok ciddi bir toplumsal psikopatlıkla karşı karşıyız. Durum gerçekten vahim. Vah zavallı Türk Toplumu sen bu hallere düşecek hale mi geldin...__
Bu noktadan birlikte bakıyoruz.. Esas söylemek istediğiniz buysa-ki benim daha önceki takiplerimden gördüğüm böyle- aynı görüşü paylaşıyoruz.
Emeklerin hiç bir zaman ziyan olmamasını diliyorum.
Esenlikle kalın.

Sayın Ogün Güneş, Sayın Demirel burada şunu vurgulamak istemiş olmalıdır; İsteyen istediği kadar yürüsün vız gelir tırıs gider. Biz yine bildiğimizi okuruz anlamında söylemiş olmalı. Çünkü bazı siyasetçilerin yeri geldiğinde anayasayı bir iki kere ihlal etmekten bir şey çıkmaz mealinde konuşmaları olurdu anımsarsanız. Ve o siyasetçi de Sayın Demirel'in yanında yetişmiş biri idi...