TTK 315.Md. Karar örneği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİBEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SİBEL

Ziyaretçi
TTK'nın 315.Maddesine alınmış bir karar örneğine ihtiyacım var yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

sayın sibel hanım,

istediğinizi tam anlamamakla beraber bir örnek verebilirm

ANONİM ŞİRKET YÖNETİM KURULU ÜYESİNİN İSTİFASI VE YENİ ATAMAYA AİT KARAR ÖRNEĞİ

KARAR NO:
KARAR TARİHİ:
TOPLANTIYA KATILANLAR: İstifadan sonra kalan üyeler

1- Yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmiş olan ………………yerine T.C.uyruklu Samsun ili ………………ilçesi…………………adresinde ikamet eden …………….’un ilk genel kurulun onayına sunulmak üzere, TTK.’nun 315.maddesi uyarınca Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasına karar verilmiştir.

İMZA İMZA

hazır konu açılmışken, bu kararı aldıktan sonra gazete yayınlatmak mecburimi, yoksa bu karar yeterlimi

sayın denetmen 2000,

bu konuda 2 farklı görüş ve uygulama ile karşılşıyorum ben genelde şirketin imza ve temsil yetkisi değişmedikçe gerek duyulmuyor.
ama bence yayımlanmalı çünkü birçok kurum gazete fotokobisi istiyor genelde biliyosunuz.

sayın r.düzgün öncelikle ilginiz için teşekkürler. yayınlanması gerekli olduğunu, çoğu resmi yerin gazete örneklerini istediğini biliyorum, ancak bir a.ş. de yönetim kurulundan birisi hissesini devredecek, ancak bundan en fazla 1 ay sonrada genel kurul yapılacak, yani bir aylık bir süre içinde eğer mecburi bir durum yoksa gazetede yayınlatmasak, kanuni olarak bir zorunluluk varmı onu öğrenmek için sormuştum bu soruyu.