uyumsoft

TTK.Madde 330'daki 2.5 Adam

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NİSAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi
N

NİSAN

Ziyaretçi
Arkadaşlar sizlere bir konuda danışmak isterim.
A.Ş.de yönetim kurulumuz 3 kişiden oluşmaktadır.Biz şube açılış kararı aldık.kararı başkan ve yard.na yani 2 kişiye imzalattım.ATO'ya giderek şehirdışı için gerekli evrakları almak için talepte bulundum.bana evrakları vermek istemediler.sebebine gelince; yön.kurulundaki 3 kişininde imzasının bulunması gerekiyor imiş. (TTK Madde 330)ilgili maddede der ki; alınan kararların geçerli olabilmesi için yön.kurulundakilerden yarısının bir fazlası olacakmış imzalayanlar...Bizim yön.kurulu 3 kişi.yarısı 1.5 . bunun bir fazlası 2.5 kişi eder.2.5 kişi olamayacağına göre 3 kişininde imzası olmalıymış. Bana direttiler.
Bende TTK Madde 330 'u açtırıp onlara okuttum.maddenin başında diyorki; ana sözleşmede aksine hüküm yoksa ....
oysa ki ben anasözleşmeyi hazırlarken özellikle yazdım Yönetim kurulunda alınan kararların geçerli olabilmesi için,yön.kurulu başkanının ve yardımcısının imzaları yeterlidir.bende direttim.
Sonuçda anasözleşmede aksine hüküm bulunduğundan bana evrakları hazırladılar,imzaladılar.Müdüre hanımın elinden evrakları tam alacakken , arkadan bir ses durun dedi. Yönetim kurulu kararına katılmayan ortaktan yazı almaliyiz.Bize yazsın ...nolu karardan haberim vardır. diye sonrada onu imzalasın bize fakslasın.sonra al evrakları.....
Mecburen yaptık. katılmayan üyeyi aradım.adam yoldaymış.gitti faks buldu.yazı yazdırdım.fakslattırdım. Sonuçta evrakları binbir güçlükle aldım.
Sizlere soruyorum. karara katılmayan üyeden yazı istemeleri doğru bir uygulamamıdır ? 3 kişilik bir yönetim kurulunda 2 kişinin imzası yeterli değilmidir?(anasözleşmede özellikle belirtilmiştir de) benzeri bir olayı yaşayan arkadaşlar varmıdır?

Konu, toplantı nisabı ve karar yeter sayısı ile ilgili zannediyorum.Karar yeter sayısı mevcut üyelerin mutlak çoğunluğu ile sağlanıyor,ancak toplantı nisabı (ana sözleşmede aksi hüküm yoksa) üye sayısının yarısından bir fazlası ile sağlanıyor.