Tüm haklarım 25/2-b istinaden ödenmedi!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ugurorer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17.10.1998 ile 17.08.2009 tarihleri arasında eğitim kurumu olan bir firmada teknisyen olarak çalıştım. 6 yaş grubunda olan oğlumu çalıştığım kurumun anaokuluna indirimli olarak 2008-2009 öğretim yılında yazdırdım yazdırdım.Oğlumun okulda arkadaşlar arasında birbirlerine parmaklarıyla cinsel bir takım uyarılar yaptığını annesine söylemesi üzerine okul ve psikoloklarla iletişime geçtik, psikoloklardan aldığımız raporlarda bu yaştaki çocukların bu tip şeytleri yalan söyleyemeyecekleri ve bu olayın doğru olduğu yönünde bizi yönlendirdiler okul ise çözüm yolu bulmadı bu nedenle bu olaya göz yuman ve bilgisi olan kişiler hk. savcılığa başvurduk fakat savcılık dava açılmasına gerek duyulmadığı yönünde karar verdi 17.08.2009 tarihinde bu kararı alınca şirket iş sözleşmemi açmış olduğum bu davaya istinaden 25/2-b maddesi gereğince iş akdimi tazminatsız fesh etti ben ticari olarak bir ilişki içerisine girdiğim bir yer hk. hak aradım hiç bir çalışana yada işverene çalışmam veya özel hayatımla ilgili bir böyle durum söz konusu değildir.Ayrıca mevcut 1 aylık çalışma ücretimi izin paramı ve ikramiyemide tarafıma ödemediler.İşe iade davası açtım bugün ilk duruşmam oldu gerekli delillerin ve şahitlerin toplanıp sunulması için süre verildi ve 17 aralık yeni duruşmam lütfen yol gösterirmisiniz ayrıca bu tip bir çıkarım yaptıkları için işsizlik ücretide alamıyorum.

Ynt: Tüm haklarım 25/2-b istinaden ödenmedi.Lütfen yardım

hayır çıkaramazlar
hemen mahkemeye gidin
peki çıkış sebebi olarak ne dediler ve siz karşılığında ne yazdınız

zaten işe iade davası açtım mahkemeye yazdıkları şu okul çalışanları ve çalışma arkadaşları hk açtığım davada şüpheli olarak gn. md. anaokulu md. diğer öğretmenler nahoş iddalarla savcılıkta ifade vermek zorunda kalmışlardır savcılık ise kurumun elinden geleni yaptığı yönünde ve dava açılmasına gerek duyulmadığı yönünde karar vermiştir bu nedenle iş akdi davacıya kesin olarak bildirilmiştir.iddaları asılsızdır iş kanunun 25/2-b madesi gereği haklı fesih yapılmış ve haksız mesnetsiz davanın reddini istediler.delilleri ssk işveren ve işçi kayıtları, tanık beyanları bunlar daha önceki davada verdikleri ifadeler, işyeri kayıtları, yemin, bilirkişi incelemesi, keşif, savcılık dosyası, vs. her tür yasal dedil denerek davanın redini istediler bugünkü duruşmada 17 aralıkta deliller ve tanıklar istendi

ayrıca ben süre zarfı içerisinde yani kasım 2008 ve temmuz 2009 tarihlerinde kanser tedavisi gördüğüm için raporluydum ve eşim takip etti tüm bu işlemleri

b) İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarfetmesi veya davranışlarda bulunması, yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda bulunması.

bu işlem ile atılamaz düşüncesindeyim
ki siz burda işçi olarak değil çocuğunuzun babası olarak bu fiilde bulunmuşsunuz
işçiliğinizi bağlamaz görüşündeyim
hemen bir avukata gidip dava açın büyük ihtimalle haklarınızı alırsınız

17.10.1998 ile 17.08.2009 tarihinde okulda teknisyen olarak çalıştığımı hizmet sözleşmemi haklı ve geçerli bir nedene dayanmadan fesih ettiklerinden feshin geçersizliğini ve işe iademi talep ettim

tşk aynısını bnde yaptım fakat bu konu hk nasıl ben tanık bulabilirim tanık dediler.

avukatlık sitesinde sorunuzu sordum gelen yanıtları burda bildiririm
ama mahkeme son kararı verecek ki
büyük ihtimal haksızlık onlarda (özellikle işçi olarak değil dışarıdan okulda okuyan çocuğunun babası bu fiili işlemiştir)

bu işte tanığa neden gerek olsun ki
okulda olan olay ve çocuğunuzun söylediği üzerine en doğal hakkınızla dava açmışsınız
burda en doğal hakkınız kullanılmış

bu işte tanığa neden gerek olsun ki
okulda olan olay ve çocuğunuzun söylediği üzerine en doğal hakkınızla dava açmışsınız
burda en doğal hakkınız kullanılmış
bugün yapılan davamızda hakime anayasal haklarımızı kullandığımızı bu nedenle iş akdimin karşılıksız fes edilemiyeceğeni sunduk karşı taraf ise çocuk için açılan dava ile alkalı dosyayı sundu ve tanıklarının olacağını söyledi zaman istedi hakim dosyaya baktığında zaten takipsizlik verilmiş ne istiyosun dedi avukatta tanıklarım gelecek dedi ve şirketimizin gn. md gn md. yrd ve öğretmenleri hk. görevi kötüye kullanma, kasten yaralama, kötü muamele, kamu görevinin terki veya yapılmaması, suçu bildirmeme, suç delillerini yok etme, eğitim ve öğretim engellemesi suç isnatlarıyla açmış olduğumuz davayı halen öne sürmekteler ayrıca tanıklarında bu konuyu tekrar beyan etmelerinin ne anlamı var anlamıyorum