Türkiyede Mali Müşavirlerin Maaş Aralığı Nedir

Türkiyede Mali Müşavirlerin Maaş Aralığı Nedir

• 1000 ytl altı

Kullanılan: 0 0.0%
  • 1000-1300 ytl

• 1300-1500 ytl

• 1500-1750 ytl

• 1750-2000 ytl

• Kullanılan toplam oy
    3
Ynt: Türkiyede Mali Müşavirlerin Maaş Aralığı Nedir

Anket çalışması ile ilgili bir fikrimi belirtmek isterim.
2000 YTL'nin üstü de bölümlere ayrılmalıdır.
Zira 3-4 bin alan da var 2-2,5 alan da var. Ayrı kategoride görmemek lazım diye düşünüyorum.
Saygılarımla,

biraz daha açtım ama bu süreüp gider dikkate aldım sizin dediklerinizi saygılarımla

İlden ile değişir tabi.Bunuda göz önüne almak gerekir.Ancak 1.000 ytl altı diyen arkdaş hangi ilden acaba merak ettim doğrusu ?

valalhi kriz ortamında 1.000 yt yi bulan 40 rekat namaz kılsın. mali müşavirlik ölmüş arkadaşlar. bence fazla yüksek maaşlar beklemeyin. o kadar uğraştan sonra olan ne biliyormusunuz. 1.000 ytl yi öpüp başınıza koymak. bunu bulunca bile allaha bin bir şükür edin...

Sn. adnangüçlü yorumlarınıza saygı duyuyorum ama ben sizin psikolojik tedavi görmeyi tavsiye ediyorum.1000 ytl alan müşavir falan yok sizin ruh sağlığınız bozulmuş yada çok büyük hayaller kurmusunuz beklediğiniz hayaller suya düşmüş galiba durumunuza seviniyor değilim yanlış anlamayın.Ne bekliyordunuz ki gelişmiş ülkelerdeki gibi 15.000 $ mı ?Lise mezunu meslek mensubunun olduğu bi ülkede yasadığını unutma ve mücaadeleye devam et hepimiz burda destek olacağız sana söz.Bırakma kendini başka çare mi var bizim para kazanmamız ülkenin ekonomik durumuna bağlı zaten kayıtdışılık %60 larda sen hangi parayı kazanacaksın tuttuğun defterler ne kadar cüro yapıyor işletme defterleri bi yere kadar yeter asıl parayı 50/100 milyon dolar cüro yapan şirketlerdir hani kaç tane ki sende 10.000 $ maaş alabilesin.

yaklaşık 250 senedir uyuyoruz bu kadarrrrrr

ülkeler 2.Dünya savaşını yaptı ve hepsi geride kaldı ama bizde ne zaman önümüze bakacak olsak hep bişeyler çıkıyor ya terör ya kavram kargaşası bence birlikte yasamayı beceremediğimizden ve eğitim eksikliğinden dolayı toplum huzursuz ne ile yönetirsen yönet insanların sevgi dolu ,hoşgörülü olması sart dürüst olması sart.

Çıkın sokağa bedava ekmek var deyin bakalım kaç kişi sıraya girecek.Yada deyinki size ömür boyu maaş vereceğiz çalışmayacaksınız ama diyeceksiniz 10 milyon kişi sıraya girmezse neyim.İşte biz buyuz
Ruhsatı alan herkeste ne kadar alacaz ne yapacaz soruları başka bişey yok.Siz meslek mensubu kaç kişi var bu kadar meslek mensubu yeterli mi değil mi ?sorularına cevap aramayan türmob her nedense ülkede belli yerlere gelenlere koltuk sıcak geliyor yada kafalarındaki ideolojik kavramları göstermeye çalısıyor hizmet yok kalite yok
Kısacası bu sorunların sonucu 10.000 -15.000$ ı unutun
Çapımız bu bizim

Bu arada hayırlı bayramlar herkese kucak dolusu selam

adnanguclu ' Alıntı:
valalhi kriz ortamında 1.000 yt yi bulan 40 rekat namaz kılsın.
Sayon Adnan Güçlü;

Rica ederim, ne demek Bin YTL. Diyarbakır' da 1.000 YTL alan Mali Müşavir üstad gelsin, bizim büroda çalışsın. Özel şoför bile veririz. Bin lira para mı bu devirde yahu! 4 defter tutsanız bile bu parayı aşarsınız, ki 15-20 defter tutmak işten bile değil...

Kerem21 ' Alıntı:
adnanguclu ' Alıntı:
valalhi kriz ortamında 1.000 yt yi bulan 40 rekat namaz kılsın.
Sayon Adnan Güçlü;

Rica ederim, ne demek Bin YTL. Diyarbakır' da 1.000 YTL alan Mali Müşavir üstad gelsin, bizim büroda çalışsın. Özel şoför bile veririz. Bin lira para mı bu devirde yahu! 4 defter tutsanız bile bu parayı aşarsınız, ki 15-20 defter tutmak işten bile değil...

Kerem21 ' Alıntı:
Diyarbakır;

İşletme - İşçisiz 375,00 YTL,
İşletme - İşçili 425,00 YTL

Bilançolar;

Yaprak Adedi İşçisiz İşçili
100 sayfa 850 950
150 sayfa 900 1.000
200 sayfa 1.000 1.200
250 sayfa 1.100 1.350
300 ve yukarı 1.300 1.750

Genel uygulama %25 eksiği yönünde. Ayrıca gayrıfaal mükelleflere %50 oranında indirim yapılabileceği yazılmış. Misal biz işletmelerden işçili-işçisiz ayırmadan 350, bilançolarda sayfa sayısı ayrımı yapmadan 800 istedik. Sanırım makul rakamlar.

Merhaba,

Diyarbakır'da meslek iyi durumda anladığım kadarıyla,

Fazla yazmayın isterseniz;

Aman nazar değmesin;

Saygılarımla,

diyarbakırın yaklaşık 1,5 milyon nufusu var ama 300 kadar meslek mensubu var bırakında alsınlar yani daha bu yarısı.Birde merek ettim ücret tarifeniz nedir 8000-10000 mi yoksa oda :)

arkadaşlar defter bulmak kolay değil. gitmediğimiz yer kalmadı. o kadar yüksek paralar hayal. bakın bürodan para kazanamadığım için bilirkiliği başvurdum. oda çıkmadı. 3 yıl mali müşavirlik deneyimi istediler. arkadaşlar bu iş çevreye bakıyor. ruhsata değil. çevren varsa iyi ekmek yersin eğer çevren yoksa nalalrı toplarsın benim gibi. defter bulmak o kadar kolay değill.

sami ' Alıntı:
diyarbakırın yaklaşık 1,5 milyon nufusu var ama 300 kadar meslek mensubu var bırakında alsınlar yani daha bu yarısı.Birde merek ettim ücret tarifeniz nedir 8000-10000 mi yoksa oda :)

Diyarbakır'ın 1,5 milyon nüfusu var ama sanırım 15-20 binden fazla mükellef yoktur. Muhasebe ücret aralıkları işletmeler 50-100 YTL arası, birinci sınıf defterler 100-900 arası, şirketler minimum 100 YTL maksimumu 7-8 bin YTL' ye varır. Bunlar birebir tanıdığım mükelleflerin ödedikleri ücret aralıkları... Çalışan ücretleri; muhasebe personelleri azami 800-1000 YTL' den, SM'ler 1.500 den başlar, SMMM' ler 2 Binden başlar, durumuna göre 10-15 Bin YTL' ye kadar gider. Bunlarda benim tanıdığım çalışan arkadaşların ücret aralıkları... Çalışanların durumuna göre bazan personeller SM' den, bazan SM' ler SMMM'lerden fazla da kazanabilir. Buna da bizatihi şahit oldum, defalarca.

Bir tek stajyer adayına ücret ödenmesi sıklıkla görülen bir şey değil, en fazla ödenecek ücret 500-1.000 civarıdır. Bir nevi mecburiyetten galiba.

Bu minvalde, sanmıyorum ki hiç bir büro sahibi aylık 4 ila 15 Bin YTL' den aşağı kazansın.

Bir de, çok rica ediyorum, dalga geçmeyiniz. Samimiyetle yazarken öyle yarım ağızla dalga geçilmesi hoş durmuyor doğrusu.

sn.kerem dalga geçmiyoruz ama diğer arkadaşın yazdığı defter tasdik ücretlerini sende teyit ediyor musun?Senin verdiğin rakamlar bizim burda da aynı ama def.tas.çok uçuk geldi ondan ben ve arkadaşların çok sasırdı
İyi çalışmalar

görüntüleme çok ankete katılan az anketi dolduralım

sami ' Alıntı:
sn.kerem dalga geçmiyoruz ama diğer arkadaşın yazdığı defter tasdik ücretlerini sende teyit ediyor musun?Senin verdiğin rakamlar bizim burda da aynı ama def.tas.çok uçuk geldi ondan ben ve arkadaşların çok sasırdı
İyi çalışmalar

Sami bey,
Diğer bölgeleri bilemem ama işletme defter tasdiğini biz 2005' de 175 YTL, 2006' da 200 YTL, 2007' de 220-250 YTL' ye yaptık. Tasdikler için söylenilen rakamlar bana göre tasvip edilecek rakamlar değil, bu konuda eşgüdümlü bir çalışma yapılması gerekiyor. İşletme defterine 57 YTL aylık ücret biçilmişti, Diyarbakır bölgesi için. 57 YTL para mıdır Allah aşkına? Bir arkadaşınızla bir yerde otursanız, yediğiniz 1 öğün yemeğin parasına bile yetmez. Kaldı ki kirası, elektriği, vergisi, personel gideri, kırtasiyesi tonla gideri var bu işin. Ben personelim, 2 Bin lira maaş alıyorum, 5 çalışanlı büromuzda en aşağı 9-10 bin YTL giderimiz var. Hal böyle iken ayda 15-20 bin çekmezse, üstadlarımın büroyu kapatıp, evde oturup çoluk çocuklarıyla ilgilenmesi daha mantıklı. 150-200 YTL'lik defter tasdikleri, 50-100 YTL' lik aidatlarla siz söyleyin bu mümkün mü acaba?

Biz Pazartesi' den itibaren 350-400 İşletme, 600-900 Bilanço, 750-1.250 şirket defterleri için tasdiklere başlıyoruz. Gönlümüzde çok ferah emin olun. Bir avukatın bir dilekçe için 750 YTL istediği, bir noterin hazırladığımız sözleşmeye imza atması için masraflar hariç 800 YTL aldığı bir dönemde, bir muhasebecinin yılda bir defa, kendisine ne kadar kalacağı belli olmayan 300 YTL istemesine çok diyen mükellef/muhasebeci varsa bence bu işe devam etmesin, bıraksın. Ve doğrusu İstanbul'un, Ankara'nın, İzmir'in defter tasdik fiyatlarının en az 1,5 kat daha yüksek olmasını beklerdim, daha azı resmen dumura uğrattı bizi.

kerem21 sanki inceden inceye dalga geçiyor...ya ben bu ülkede yaşamıyorum ya siz

ceteris paribus ' Alıntı:
kerem21 sanki inceden inceye dalga geçiyor...ya ben bu ülkede yaşamıyorum ya siz
Teessüf ederim, dalga ne demek. Arzu eden olursa odadan gelen asgari ücret tarifesini taratıp yollayabilirim. Tahsilatlara ilişkin banka dekontlarımızı bile gönderirim, hani hala inanmayanınız varsa. Bana göre siz yanlış biliyor olacaksınız; Eskişehir ve Mersin' de mükellef şirketlerin şube müdürlerini aradım, o bölgelerde de eşdeğer fiyatlar var. İstanbul Kocamustafapaşa'da, Ümraniye' de, İzmir Buca'da fiyatlar yine aynı seviyelerde. Yanisi ya bu foruma ucuz çalışan üstadlar rağbet ediyor veya benim tanıdığım mükellefler bahtsız bedevi misali hakkını alan muhasebeci üstadlarla çalışıyor. Ya da nazara inanmak misali kimse gerçek ücreti söylemiyor :)