TÜRMOB Seçimleri ve Demokrasi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan burus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
13/10/2008

Konu: Önseçime katılarak oylarımızla seçilen Türmob Denetleme Kurulu adayının liste dışı bırakılmasını PROTESTO ediyorum. Ve bu konuda başta kendi odam ASMMMO yönetimi olmak üzere bütün diğer oda yönetimlerinden ve bütün demokrat delege arkadaşlardan konuya sahip çıkmalarını bekliyorum.

18. Olağan Genel Kurul öncesi, 8 Oda Başkanından oluşan ?Çağdaş Demokrat Grup? Yürütme Kurulu, Ankara SMMMO?dan iki aday istedi. Bu yürütme kurulunda ASMMMO Başkanı da var doğallıkla.

Ve bu istem yapılırken, Ankara ÇDMG?nun bu belirlemeyi delegasyonda önseçimle yapacağını istem yapanlar biliyorlardı.

İstedi diyorum, zira bu istem yapılmaksızın, ASMMMO?nın iki aday belirlemek üzere önseçim yapması olası değil. Bir aday istenseydi, bir aday için önseçim yapılırdı.

Bu anımsatmanın bir gerekçesi var. Bazı çevrelerde, ?liste belirleyenler dilediğiyle çalışır, Ankara?ya da iki kişi vermeyebilir? söylemi yayılıyor.

Bu söylem, yukarıdaki gerçek karşısında geçersizdir.

Tümü Ankara ÇDMG üyesi ve 10 bin Ankara Odası üyesinin temsilcisi olan 362 delege, 344 katılımla, tüzüğündeki kurallara uygun olarak önseçimini yaptı, iki temsilciyi belirledi.

Ve yeni dönemde TÜRMOB?a aday olmayan İSMMMO Başkanı Sn. Arıkan, telefonla iradesini bildirdi; ?Gökhan DEDE bizim ekip anlayışımıza uymuyor, o nedenle listeye almıyoruz.?

Bu cümle, önce telefonla söylendi, sonra da bir demeç olarak bizzat Sn. Arıkan?ın ağzından Mükellef Gazetesi?nde yer alarak, yazılı hale geldi.

Böyle bir tutum, böyle bir gerekçe kabul edilemez.

Bu tutum, Gökhan DEDE?nin kendisine değil, Ankara Delegelerinin iradesine karşı bir tutumdur. Ankara delegesini hiçe saymadır.

Bu tutumun, TÜRMOB Delegelerince kabul edilmesi, bu tutuma boyun eğilmesi mümkün değildir.

Kuru kuruya durumu eleştirmek ve uygulamanın yanlış olduğunu söylemek yeterli ve etkin bir sonuç doğurmaz.

Demokratlık, grubun adında değil, insanın kişiliğinde olmalıdır.

Bu durumun en etkin protesto biçimi, dışlanan Ankara adayının, bağımsız adaylığını desteklemek ve hatta kazandırmaktır.
İnanıyorum ki, mesleğin temsilcisi delegeler, bu olgunluğa ulaşmışlardır.