TÜRMOB VE Meslek Odalarımıza Davetiye

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hsynuzun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Değerli Meslektaşlarım,

Bu kadar tepkisizlik artık yeter.

Bizim Edirne SMMM odamız da dahil bir çok meslek odamız uyku rehavetinde iken, hatta resmen uyurlarken, nihayet odalarımızıdan birinin başkan ve üyeleri, 413 sayılı angaryaya müthiş bir tepki gösterdi ve oda binasının önünde Meslek Ruhsatlarını yaktılar. Bu tepkiye, 75 SMMM odasının da ayni ile destek verdiği bir ortamı hayal edebiliyor musunuz. Dağlar devrilip ovaya döner, Tunuslu bir gencin kendisine yapılan haksızlığa tahammül edemeyerek kendisini yakması ile onlarca ülkede 50 yıllık zulüm silindi atıldı. İllaki meslektaşlardan birinin de kendisini mi yakması bekleniyor. Bakınız geçen gün 75 SMMM odası, 8 YMM odası, TÜRMOB ve Maliye Bakanımıza gönderdiğim yazıyı okuyan bir meslektaşımız bana nasıl bir mail attı.

"Sayın Uzun,
Yazınızı okuyunca ellerinizden öpesim geldi, var olun.
Ben, yazınızda bahsettiğiniz, yeni büro açan (5 yıl) ve 37 yaşında olan bir meslek mensubuyum. Şu anda Bankalara 75.000 TL, vergi dairesine 10.000 TL, SGK ya ise tutarına bile bakmaktan çekindiğim, bağ-kur borcum var. İşte 5 yılda geldiğim nokta budur ve bu güne kadar hiç bir kimseden, hiç bir destek görmedim. Daha iyi olur umuduyla hep çırpındım, ama bataklık misali çırpındıkça battım maalesef. Geldiğim şu noktada ne yapacağımı, nasıl yapacağımı bilemez haldeyim. Bu güne nasıl geldiğimi sorarsanız, inanın bende bilmiyorum. İyi niyet, umut, bazı insanlardan yediğim kazık ve en önemlisi işlerin yoğunluğundan nereye gidiyorum, sorusunu sormaya ve cevaplamaya vakit bulamayışım ve aptallığım... Belli bir noktaya geldikten sonra da çıkar yol bulamayıp, battı balık yan gider, gittiği yere kadar gitsin psikolojisi. Bu durumu, ailem dahil en yakınlarım dahi bilmiyor, en son çare işi gücü bırakıp, eşimden ve 3 çocuğumdan da ayrılarak buraları terk etmek (haciz işlemleri ile yüzleşmemeleri için) ... Tüm bu borçlardan sıyrılıp çobanlık yapmayı yeğlerim inanın. Çoban deyip geçmeyin, hem doğayla iç içe güzel bir iş, hemde 3.000 tl maaşa çoban bulunamıyor haberlerini çok sık duyuyorum. "Çoban bile" demeye dilim varmıyor, çünkü çobanlık, neredeyse bütün peygamberlerin dahi yaptığı kutsal bir meslek. Çobanlar koyunlarından biz mükelleflerimizden sorumluyuz, bir benzerlik var aslında aramızda. Ancak onlar sessiz sedasız ağzında dili olmayan koyunları, bizler ise bize karşı kurt kesilen ve dilleri 5 karış uzayan mükellefleri güdüyoruz.
Lütfen bu söylediklerim aramızda kalsın, size örnek olması açısından paylaştım. Eğer sizde forumda vs. paylaşırsanız lütfen ama lütfen isim kullanmayın, size güveniyorum."

Bu meslek mensubuna, hangi TFRS den hangi eğitimden, hangi oda binasının açılışından bahsedebilirsiniz. Adam, yavrularını sevdiği aşkını sırf hacz işlemleri ile yüzleşmemeleri için terketme noktasına gelmiş. Bu seneki Muhasebe kongresini 5 yıldızdamı 7 yıldızdamı düzenleyelim hesabını yapacağınıza biraz da, bu meslektaşların sorunlarına, yaşadıkları insanlık dramlarına sahip çıkın. Yavrularından ayrılmayı düşünen birisi, kendinide öldürebilir, cinnette geçirebilir. İllaki bununlamı yüzleşmek istiyorsunuz. .Bu ızdıraba artık kulak veriniz. Meslektaşlarımızın tahammülü kalmamıştır. Bir insan yaptığı işi beceremiyorsa beceremediğini kabul ederek görevini daha ehil ellere bırakmalıdır. En azından bunu becerebilirse, bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı alkışlanarak bayrağı teslim edecektir. Ama ısrarcı davranırsa öyle bir gün gelecektir ki, bırakın hizmet ettiği ile övünmeyi, bu mesleğe girdiğine pişman olarak görevinden uzaklaştırılacaktır.

Bizlerde artık, iki meslektaş bir araya geldiğimizde kos kos dertlerimizi iki duvar arasında saklayacağımıza, demokratik toplumlara örnek olacak ve mesleğimize yakışacak tepkiler vermesini öğrenmeliyiz. Ruhsatlarımızı yakma cesareti gösteremiyorsak bile en azından bu cesareti gösterenleri tebrik edelim
Mersin SMMM Odası e-mail adresi: [email protected]

Benim Tesmer Yönetim Kurulunda görev yaptığım dönemde tanıdığım, duruşu ve mesleğe olan sevgisini takdir ettiğim Mersin Odası Başkanı Sayın Dursun Göktaş'ı huzurlarınızda bir kez daha kutluyorum ve yaptığının diğerlerine de örnek olmasını temenni ediyorum. Ayrıca, sayın başkanın, basın açıklamasında benim yazımdan da alıntılar yapması, bana, verilen bu tepkide bir nebze olsun benimde katkımın olduğunu hissettirdi ve büyük bir onur duymamı sağladı. TEŞEKKÜRLER SAYIN GÖKTAŞ.

SMMM Hüseyin UZUN
İletişim; 542 291 77 00

Mersin SMMM Odasından;

"Mükellef Bilgileri Bildirimi ile ilgili SM Mali Müşavirlerin tepkilerini dile getirmek üzere 24 Mayıs perşembe günü Mersin SMMM Binası önünde eylem yapıldı.
Mersin SMMMO Başkanı Dursun GÖKTAŞ, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda üyenin katıldığı eylemde davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi...
Oda Başkanı Dursun GÖKTAŞ'ın yaptığı basın açıklamasından sonra üyeler toplu olarak Ruhsatlarını yakarak angaryalara tepkilerini gösterdiler.

Oda Başkanı Dursun GÖKTAŞ'ın basın açıklaması:

413 sayılı Tebliğ ekinde düzenlenen "MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ" formu ile istenen bilgilerin birçoğu diğer beyan ve bildirimlerde bulunmasına rağmen yeni bir bildiri ile ayrıca istemek, bahsi geçen yasal dayanağın sınırsız ve keyfi olarak kullanıldığına delalet etmektedir.
Vergi mükelleflerine ilave bir yük getirildiği gibi Muhasebeci, Mali Müşavirlere 100 TL para alınız denilmekte alacağımız da şüpheli iken 1.170 TL ceza verilecek olmasını izah edecek bir TC. Vatandaşı var mıdır?
Her ay Muhtasar beyanname ekinde sayısı yüzleri geçen stopaj yapılan fatura, müstahsil makbuzu, gider makbuzu, serbest meslek makbuzu bilgileri istenmesi mantığı meslektaşlarımıza yüklenen angarya değil de başka nedir.
Muhasebe ücreti işletme defteri 2008 yılında 65 TL, 2012 yılında 72 TL % artış oranı % 11. Asgari ücret 2008 yılında 608 TL 2012 yılında ise 940 TL artış oranı % 55.Başka bir meslek grubunda dilekçe yazma 2008 yılında 130 TL 2012 yılında 220 TL artış oranı % 70 adaletin bu mu dünya şarkısını aklımıza getiriyor. İlgilileri bu konularda sesimizi dinlemeye ve VUK 148. ve 149. maddelerine dayanılarak keyfi bilgi istenmesine ve mükerrer 355. maddeye dayanılarak ceza yazılmasına son vermeye davet ediyoruz.

Dursun GÖKTAŞ
Oda Başkanı

Ynt: TÜRMOB VE Meslek Odalarımıza Davetiye

Aslında yok birbirimizden farkımız hepimiz aynı düşünüyoruzz. ama sadece düşünüyoruz.. aşağıdaki alıntıyı. vuk başlığı altında yazmıştımm ama hiçbir arkadaşımız konu hakkında birşey dile getirmemiş, demekki memnunlar. ama ben gerçekten olan biten den memnun değilim, hemde hiç memnun değilim. burda da dile getiriyorum..
_"3568 sayılı Kanunun da değişiklik yapılması ilave yapılması gerekiyor bence Maliyenin - İdarenin elemanı vasfı ile Sosyal güvenlik Primlerimizin ve en az emekli maaşı kadar da bi maaş bağlamaları lazım.. nihayetinde amme hizmeti veriyoruz. Memurların bile grev hakkı var ve iş bırakma iş yavaşlatma kısacası (Görevlerini yapmama) gibi bir lüksleri varken biz yapmadığımızda CEZA ile ödüllendiriliyoruz.. Bize sahip çıkacak kimse yok mu ? Teknoloji ilerledikçe iş yükümüz daha da artıyor bi anlam veremiyorum.. Değerli büyüklerimize saygı ile duyrulur." mesleğimizin onuru ve daha sorunsuz bi sosyal yaşam hakkımızın olması dileğiyle. ..

Ynt: TÜRMOB VE Meslek Odalarımıza Davetiye

Yeniyurt ' Alıntı:
Aslında yok birbirimizden farkımız hepimiz aynı düşünüyoruzz. ama sadece düşünüyoruz.. aşağıdaki alıntıyı. vuk başlığı altında yazmıştımm ama hiçbir arkadaşımız konu hakkında birşey dile getirmemiş, demekki memnunlar. ama ben gerçekten olan biten den memnun değilim, hemde hiç memnun değilim. burda da dile getiriyorum..
_"3568 sayılı Kanunun da değişiklik yapılması ilave yapılması gerekiyor bence Maliyenin - İdarenin elemanı vasfı ile Sosyal güvenlik Primlerimizin ve en az emekli maaşı kadar da bi maaş bağlamaları lazım.. nihayetinde amme hizmeti veriyoruz. Memurların bile grev hakkı var ve iş bırakma iş yavaşlatma kısacası (Görevlerini yapmama) gibi bir lüksleri varken biz yapmadığımızda CEZA ile ödüllendiriliyoruz.. Bize sahip çıkacak kimse yok mu ? Teknoloji ilerledikçe iş yükümüz daha da artıyor bi anlam veremiyorum.. Değerli büyüklerimize saygı ile duyrulur." mesleğimizin onuru ve daha sorunsuz bi sosyal yaşam hakkımızın olması dileğiyle. ..
ELİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL YAZMIŞSINIZ.
BA BS+ MÜKELLEF BİLGİLERİ BİLDİRİMİ+ MUHTASAR(YENİ DÜZENLEME)+ BANKALARA VERİ YETİŞTİRMEK+ SANAYİ SİCİL BELGELERİ gibi ANGARYA işlerden kafamızı kaldırsak neler yapacağız aahhhh..

TÜRMOB VE ODA YÖNETİCİLERİ BU İŞLERİ YAPMADIĞINDAN BİLMİYOR. YAPAMIYORLAR SEMİNER VE ETKİNLİKLERDEN YAZIK. :P
ayrıc grev - iş yavaşlatma vs. yapmaya kalksak diğer meslektaşlar yapacakmı sanki??? onlar bizim mükelleflerimize gel ben yapıvereyim işini der :)