Ücret Değişikliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cün8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar...

Yüklenici firma olan işyerimizde 2005 yılından buyana 4 adet belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışan işçilerden bazıları için yazlık ve kışlık ücret uygulmasına gidilmek isteniyor. İhale dosyasındada belirlenen ücretlere göre, yazın fazla alırlarken kısında eski ücretlerine geri dönecekler.
Anacak bu uygulama tam olarak benim kafama yatmadı ve sizlerele paylaşmak istedim.Çünkü verilen hak geri alınmaz diye düşünüyorum.
Bu uygulamanın bazı birimler için daha farklı uygulamalarda düşünülüyor. Mesela işçinin mevcut ücretini Asgari ücrete çekip aldığı net ücret farkını fazla mesai ile tamamlamak gibi.
Bu düşünceninde uygun olmadığını düşünüyorum. Eski bordrolardaki üctretler ile yeni bordrolar farklı olacak ve yine kazanılan hak geri alınamaz...

Tüm bunlar için ilgili kişilerden yazılı olur belgesi alınacak

İki konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum ... Şimdiden çok teşekkürler...

Ynt: Ücret Değişikliği

merhaba...

ÜCRETTEN İNDİRİM YAPILAMAYACAK HALLER (3. Bölüm / Ücret)

MADDE 62. - Her türlü işte uygulanmakta olan çalışma sürelerinin yasal olarak daha aşağı sınırlara indirilmesi veya işverene düşen yasal bir yükümlülüğün yerine getirilmesi nedeniyle ya da bu Kanun hükümlerinden herhangi birinin uygulanması sonucuna dayanılarak işçi ücretlerinden her ne şekilde olursa olsun eksiltme yapılamaz.

Ynt: Ücret Değişikliği

Teşekkürler mughus1975 ...

Galiba sizden başkada yardımcı olabilecek kimse yok...!!!