Ücret Ödenmemesi

merhabalar ben 3 yıla yakın biryerde çalışıyorum yaklaşık 1 yıldır doğrudürüst para alamıyoruz içrde 3 aylık param var haftada 100 ytl ödeme yapıyor çalışma bakanlığına şikayet edersem lehime sonuçlanırmı krizi bahane edebilirmi maaşlarımızın bordrosuda yok inkar edebilirmibu şekilde bütün haklarımı alabilirmiyim teşkkrler

Ynt: ücret ödenmemesi

şansızım ' Alıntı:
merhabalar ben 3 yıla yakın biryerde çalışıyorum yaklaşık 1 yıldır doğrudürüst para alamıyoruz içrde 3 aylık param var haftada 100 ytl ödeme yapıyor çalışma bakanlığına şikayet edersem lehime sonuçlanırmı krizi bahane edebilirmi maaşlarımızın bordrosuda yok inkar edebilirmibu şekilde bütün haklarımı alabilirmiyim teşkkrler

Merhaba;

İşyeriniz de çalışan sayısı kaç?
Eğer işyerinizde çalışan sayısı 10 ve üzeri ise bütün işçilerin hakedişleri banka kanalıyla ödenmesi zorunludur.

Ücretin ödenme gününden itibaren yirmi gün (20) içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. (m 34) 20 günlük süre iş günü değil takvim günüdür. Ücreti gününde ödenmeyen bu işçilerin (m 34 ilk fıkrada ifade edilen iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınanlar) bu nedenle (ücretin gününde ödenmemesi) iş sözleşmeli çalışmadıkları için feshedilemez. Yerine işçi alınamaz. Bu işler başkalarına yaptırılamaz. Bu durumda işverenin ödeme gününde ücretleri ödenmesi amaçlanmış. Elindeki fesih silahı alınmıştır. Çünkü işverenin bu nedenle yapacağı fesih sonucu işçi dava açar ise işe iade sebebi gerçekleşmiş sayılır. Öte yandan iş görme borcundan kaçınan işçinin gördüğü işin bir başkası tarafından yerine getirilmesi ya da yeni işçi alınması yasaklanmıştır.

Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanacaktır. Buradaki faiz, ücret ödememe süresine göre belirlenir.

Diğer bir husus olan hesap pusulası; işveren işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorundadır. Buna ücret hesap pusulası denir. Zorundadır sözcüğü dikkate alındığında emredici bir düzenlemenin varlığı anlaşılır. Dolayısıyla da kamu düzenidir. Ücret hesap pusulası bir işveren borcudur. Ücretin ödenediğinin belgesi olarak düşünülmüştür. Buyurucu bir hükümdür.

Kolaygelsin

Ynt: Ücret Ödenmemesi

MERHABA BEN 2006 DAN BERİ TUZLA TÜRKTER TERSANESİNDE ÇALIŞMAKTAYIM.2008 YILNIN 7. AYINDAN BERİ MAAŞLARIMIZI DÜZENLİ ALAMIYORUZ 2 AY VEYA 3 AYDA BİR VERİYORLAR VE AYRICA AYDA 330 SAAT ÇALIŞIYORUZ FAZLA ÇALIŞMA MESAİLRİMİZİDE VERMİYORLAR YAKLAŞIK 19 AYLIK MESAİ ALACAĞIMIZ VAR KRİZ VAR DİYORLAR ÇOK MAĞDUR VE MECBUR ÇALIŞTIRIYORLAR BENİM SİZDEN İSTEĞİM BÜTÜN HAKLARIMI ALIP NASIL KURTULABİLİRİM BU İŞ YERİNDEN NEREYE BAŞVURMAM LAZIM VE AYRICA DOK GEMİ SENDİKASINA ÜYEYİM FAKAT SENDİKA BİZLE HİÇ İLGİLENMEYİP 2006 YILINDAN BERİ BİZİM SIRTIMIZDAN HER AY 50 TLHAKSIZ KAZANÇ SAĞLIYOR ONUDA NEREYE ŞİKAYET EDEBİLRİM CEVAP YAZARSANIZ MEMNUN OLURUM....

· Lütfen başlık açmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz.

· Büyük harflerle başlık ve mesaj içeriği yazmak yasaktır.
·
· Değiştir düğmesine basarak mesajı değiştiriniz Yoksa silinecek.

Ynt: Ücret Ödenmemesi

b-64797-icon.gif
admin_fast'dan -> Forum Kuralları
Hatalı mesajın sağ üst tarafındaki
modify.gif
Değiştir butonuna basarak düzeltiniz.