Ücret Pusulası

Maas bordrosunu isvrerenin hem kasesi hem imzasi bulunmasi gerekiyormu?
Biz maasimizi bankadan cekiyoruz.bunun herhangi bir etkisi olabilirmi.maas bordrosunu aldigimiza dair bizim imza atmamiz gerekmiyormu.

Para bankaya yatiyor yani bordroya imza atmiyoruz isverende atmiyor bu sucmudur bir maddede bankaya yatan hatic deniliyor anlamadim icin soruyorum

Muhtemelen işyerinizde çift bordro uygulaması yapılıyor, Bankaya yatan hariç elden ödeme yapılıyor sanırım.
Bordroların 2 nüsha düzenlenerek işçiye imza ettirilerek bir nüshasının tarafınıza verilmesi gerekir. Yasal zorunluluktur.
İşveren imzasına gerek yoktur, işveren bilgileri olması gerekir.

Bordro almıyoruz diyorsunuz, sonraki mesajınızda bordrolar bir ay başka diger ay farklı diyorsunuz (farklilık olması normal)
siz farklılığı nereden görebiliyorsunuz peki?

Ben bordro almiyoruz yazmadim aldigimiz bordrolardaki rakamlar neden her ay degisik diye yazdim elden maas almiyoruz bankadan aldigimiz maas icin de bordrolara imza atmak zorunlu degilmi onu soruyorum

Bide banka degisikliginde bankalar iscilere 1 maas tutarinda ikramiye veriliyormu.
Veriliyorsa bunu biz almak zorunda mi yiz yoksa isveren kendine alabilirmi .sendikali olsun veya olmasin fark edermi.

ikramiye değil, bankanın promosyonu, çalışanla paylaşması gerektiği yönünde yasal bir zorunluluk yok,
İmzalı bordronuz, kurumların denetlemsinde arandığında gösterilemezse, idari para cezası uygulanabilir ( belki) ama bu bir suç değil, kusur olabilir işveren açısından.
Bordroda mutlaka işveren kaşe -imzası olması gerekmiyor, işverende kalan kopyada sizin bordroyu aldığınıza dair imzanız olması gerekir, yoksa, dediğim gibi işveren kurumlara karşı kusurlu duruma düşmüş olacaktır, fakat bu durumun size bir getirisi olamaz.

Üstat; Kamu kesiminde çalışanlar açısından banka promosyanlarının personel dağıtlması zorunlu. bu konuda Başbakanlık genelgesi mevcuttu, fakat bu özel sektöre örnek teşkil edermi Anayasamızın eşitlik ilkesi bu durumda geçerlimidir incelemek lazım.

Sendikalı olup olmamasının bir etkisi yoktur.

Kamu kurumlarında evet haklısınız, personele paylaştırılması yönünde genelge mevcut , ama özel sektör için bir zorunluluk yok ne yazık ki.

Maas bordrosunu isvrerenin hem kasesi hem imzasi bulunmasi gerekiyormu?
Biz maasimizi bankadan cekiyoruz.bunun herhangi bir etkisi olabilirmi.maas bordrosunu aldigimiza dair bizim imza atmamiz gerekmiyormu.

Geçen gün görmüştüm yargıtay bordro programları ile bankaya nakledilen, maaş ve diğer ödemelerde imza şartını aramıyor. Hatta e-mail olarak gönderilen bordrolarıda resmi kabul ediyor. Promosyona gelince ;

GENELGE 2010/17
Kamu personelinin maaşlarının ödenmesine aracılık eden bankalar tarafından sağlanan ek mali imkânların tasarrufuna ilişkin olarak kamu kurum ve kuruluşlarında uygulama birliğinin sağlanması amacıyla 20 Temmuz 2007 Tarihli ve 26588 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanmış bulunan 2007/21 sayılı genelgenin 4’üncü maddesinin aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmesi uygun görülmüştür.
“4- Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamı personele dağıtılacaktır.” Genelgenin yayımlanmasından sonra düzenlenecek protokollerin buna uygun olarak yapılması hususunda, Bilgilerini ve gereğini rica ederim.
Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan
10 Ağustos

Daha önce kamuda kuruluşa göre promosyonun önce %50 sonra %75 (hatta işverene, makam aracı, klimalar bile alındı ) Burada ne diyor " kamu kurum ve kuruluşlarında uygulama birliğinin sağlanması ....." için yapıldığı için özel sektör için emsal olamayacağı kanaatindeyim (vicdanen ve mantıken tüm personele dağıtılmasından yanayım)

Saygılarımla.