Ücretin 1/4 üne Haciz İşlemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan müdür
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir personelin ücretinin 1/4 üne haciz uygulayacağız. Haciz işlemini brüt maaş üzerindenmi yoksa net maaş üzerinden mi uygulamamız gerekli?

Ynt: Ücretin 1/4 üne Haciz İşlemi

Çalışana net ücret ödediğinize göre...

sayın turko şöylemi olacak acaba

4 lira brüt maaş ödüyorum
1 lirasına haciz konulacak
4 lira üzerinden neti bulunacak ve bu netten 1 lirası haczedilecek doğrumudur acaba?

net ücretin 1/4'ü

4 lira net ücret alıyorsa, 1 lirasını ilgili icra dosyasına, 3 lirasını çalışanın hesabına yatıracaksınız.Yani tüm yasal zorunlu kesintiler yapıldıktan sonra kalan netin 1/4ünü icra dosyasına yatıracaksınız.

Siz yazılanları anlamıyor musunuz, anlamak mı istemiyorsunuz?

sayın turko,
ısrarla soruyorum çünkü yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
Çalıştığım kurumda yıllardır bürüt ücretin 1/4 alınıp netten düşülmüş, sizin anlatımınızdan anladığım direk net ücretin 1/4 ünün kesilmesi gerektiği. Ayrıca çalıştığım kurumun konumu itibariyle geçmişte yapılan haciz işlemleri resmi özel bir çok denetimden geçmiş, Eğer burda yapılan bir hata varsa aynı hatayı devam ettirmek istemiyorum. İlgilendiğiniz teşekkürler,

Maaşını normal hesaplayın sonra kalan net tutarın 1/4 unu kesın. Personelin eline gecenden tekrar gidip sgk sını ve stopajını kesmeyin

müdür slm

bende 6 tane icra ödenen adam var. brüt maaş + yol+prim+ikramiyesinin netini buluyor ve 4 /1 ini icraya gönderiyorum.

diğer arkadaşların bahsettiği doğru uygulamalardır.

tşk

Haciz kararında, ikramiye prim vs.hakkında belirtilmiş bir şey yoksa,karar sadece maaş haczi yönünde ise, ikramiye prim vs.yi dahil edemezsiniz.Maaş haczi için borçlunun fazlasına muvafakatı yoksa en fazla 1/4 üne haciz uygulanabilirken, ikramiye vs.nin tamamına haciz uygulanabilir.

peki arkadaşlar asgari ücretle çalışan bir işçinin maaşının1/4 üne el konulabilirmi yani haciz uygulanırmı

bu aralar "maaşının 1/4'ü diğer tüm kazançlarının tamamı" diye yeni bir uygulamaya geçti icra müdürlükleri.buna dikkat!

Arkadaşlar

Maaşa 2 bankadan birden haciz gelebilir mi ? ozaman 1/8+1/8 mi yapacağız ?

Teşekkür ederim

Hayır gelemez,haczin sadece 1tanesini ödersiniz ödediğiniz biter diğerini ödemeye başlarsınız yazınının geldiği icra dairesini yazıyla bilgilendirin,önceki gelen haciz yazısınında bir fotokopisini ek yapın.