fonradar

Ücretin ödenmemesi

ppoemee

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 May 2007
Mesajlar
125
Konum
İSTANBUL
merhaba;

3568 sayılı kanun ücretin esası hakkında yönetmelik madde 22 de ''ücreti ödemeyen iş sahipleri Geçici Kurul'a bildirilir ve bunlar borcunu ödemedikçe,diğer meslek mensuplarının bu kişilerin işlerini yapması önlenir.Geçici kurul ,bu durumda olanları derhal odalara ve Bakanlığa bildirir ve meslek mensuplarının haberdar edilmelerini sağlar.Odaların bildirmesine rağmen , bu türden kişilerin işlerini yapan meslek mensupları hakkında disiplin cezası uygulanır'' denilmekte acaba uygulaması varmı ? bir süredir ödeme yapmayan mükellefimin iyi niyetli olmadığını hissediyorum ve sözleşmemi feshedersem bana borcu varken başkasınında bu mükellefin işini almasını haliyle istemiyorum , yukarıdaki maddenin uygulanabilirliğini merak ediyorum

teşekkürler
 
Ynt: Ücretin ödenmemesi

hünüz uygulandığını görmedim...
 
Ynt: Ücretin ödenmemesi

eğer uygulansaydı bürosu olan arkadaşlar da yeni açanlar da rahat bir nefes olurdu. Müşaviriyle papaz olan yeni smmm ye gelip bir de ona takıyor. Haksız rekabet ve kara listeye alma çalışmalarına şiddetle önem verilmeli diye düşünüyorum. Asgari ücret tarifesindeki rakamlar da çok komik iyileştirme yapılmalı.Yaptırım kesinlikle uygulanırsa meslek mensupları da rahat eder ama nerdeeee, siyasetin karıştığı her iş gibi burda da adam kayırma ön planda.
 
Ynt: Ücretin ödenmemesi

Yönetmelik belli sözlü olarak başvuruda gerekeni yapmıyorlar ise yazılı olarak yapılan başvuruları mecbur dikkate alacaktırlar, o da olmadı ise noterden yazı gönderilir :)
 
Ynt: Ücretin ödenmemesi

:)

Geçici Maddeler

Geçici Madde 1 - Birlik kurulup Yönetmeliği yayımlanıncaya kadar, bu Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Yürürlük

Madde 25 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 26 - Bu Yönetmeliği Maliye ve Gümrük Bakanı yürütür.



Birlik kurulmuş ve çalışmanın usul ve esasları belirlenmiştir.
Bu yönetmelik hükümleri uygulanmamaktadır.


Bu 1990 yılında maliyenin acilen uygulama yapmak için 1989 daki kanundan sonra yayımladığı hükmünü kaybeden yönetmeliklerden biri.
 
Ynt: Ücretin ödenmemesi

parasını alamadığımız işletmeye kestiğimiz makbuza '' ödemesi yapılmamıştır'' diye ibare mi düşeceğiz ? yada makbuz kesmeyecekmiyiz? ödenmediğinin kanıtı ne olacak ?
 
Ynt: Ücretin ödenmemesi

Bir çok firma artık fatura altına bilgi olarak hesap bakiyesini de ekliyor böyle bir yöntem olabilir. Ödeme yapmadığının kanıtı olmaz. Varsa ödeme, ödemenin kanıtı olur...
 
Ynt: Ücretin ödenmemesi

Ödeme almazsın karşılığında makbuz kesmezsin ancak yarın öbürgün stopajdan iade istediğinde vergi dairesi getir bakayım bi deftere bakalım dedimmi o makbuzları tıkır tıkır kestirip üstüne birde KDV den düzeltme istiyor tabiki yediğiniz cezada cabası oluyor.
Yani para almadım makbuz kesmem ama böyle güllük gülistanlık sesimi çıkarmadan devamda ederim derseniz o kesmediğiniz makbuzları herhangi bir incelemede adama zorla hemde cezalı kestirirler çevremizde bir çok örneğide var aman diyim.
 
Ynt: Ücretin ödenmemesi

makbuz altına bakiyeyi yazsak ne olacak ki? makbuzu müşteriye mi imzalatacağız?
 
Ynt: Ücretin ödenmemesi

ne olursa olsun tarıfendekı kanunda belırtılen tutarı keseceksın acık ve net ha kım kesıyor dersen o ayrı ama kesıp rahat uyumak bence mantıklı yönü
 
Üst