Ücretsiz İzin Sorunu

merhaba
31,03,2010 tarihine kadar ücretsiz izinimi çalıştığım özel şirketim isteği üzerine kendi insiyatifimle imzaladım. belirtilmiş olan süre sonunda yani 31,03,2010 tarihte tekrar işe almaları gerekirmi yoksa farklı düşünceler peşinde olabilirlermi ve bu boşluk zamanı süresince işsizlik maaşından faydalanabilirmiyim bilgi verirseniz sevinirim.

dilekçe örneği: ...2009 tarihinden .... 2010tarihine kadar ücretsiz izine ayılmak istiyorum . gibi bi yazı yazdım .

bilgi vermenizi rica ediyorum.

Ynt: ucretsiz izin sorunu

işten çıkaramazlar
işsizlik maaşı alamazsınız

Ynt: ucretsiz izin sorunu

İşten çıkaramazlar , işsizlik ödeneği alırsınızzzz , işten çıkışınızdan önceki son 4 ayda 120 günü tamamlayamıyorsanız eğer 120 günü tamamlamak için 7-8 ay geriye doğru işlem yapılabiliyor. Bu kurumların hepsi farklı uygulama yapıyor sanırım , bizim burdakiler gayet anlayışlı , sizinkileri bilemeyeceğim.

Ynt: Ücretsiz İzin Sorunu

Ücretsiz izinde olan kişi, işsizlik ödeneğinden yararlanamaz çünkü işverenle arasındaki iş sözleşmesi sona ermiş değildir.

merhaba 18.11.2009 tarihinden 31.03.2010 tarihine kadar kendi isteğimle ücretsiz izne ayrıldım . işe iademi yine yazılı bir dilekçe mi yazmam gerekiyor. veya işe iadem için bu sürenin bitmesimi gereklidir veya işverenin çağırmasımı gerekir bilgi verirseniz sevinirim.

Ücretsiz izin sizin talebinizle verilmiş (arka planda işverenin talebi olsada) Ücretsiz izine ihtiyacın kalmadığını iş başı yapabileceğini bildiren bir dilekçe yazarak işe başlayabilirsin. İşverenin ilk dilekçeyi elinde bulundurduğundan işe başlama talebini kabul etmeyebilir. Bu durumda Noterden ihtar çekerek işe başlamak istediğini bildirebilirsin.

kendi istediğinizle ücretsiz izine çıkıyorsun bitiş tarihinden sonraki gün iş başlangıcı yapmanız gerekir.ama konuyu hala anlıyamadım neden işten çıkarıldığınızı düşünüyorsunuz?

keremcem ' Alıntı:
Ücretsiz izinde olan kişi, işsizlik ödeneğinden yararlanamaz çünkü işverenle arasındaki iş sözleşmesi sona ermiş değildir.

Yazdığım yanlış anlaşılmasın , tabiki işten çıkarılmadan işsizlik ödeneği alamaz , çıkarıldığı takdirde alabilir demek istedim , şimdi yazdığımı tekrar okuyunca farkettim , yanlış yorumlansın istemem. Sanırım bu arkadaş ücretsiz izni takip eden işbaşı süresinde işten çıkarılacağını düşünüyor , ondan böyle bir endişesi olabilir.

merhaba kullanmak istediğim ücretsiz izin süresi ve işe iadem hakkında bilgi almak istedim yani şirkete iznimin bitirilmesini ilettim ama her hangi bi yanıt alamadım bunun için ihtar çekmiş olsam faydası olurmu ? yoksa süre bitimine kadar yani sözleşme tarihine kadar beklemelimiyim._?

Sİz ücretsiz izin talep etmişsiniz işvereniniz de kabul etmiş. Şimdi iş başı yapmak istiyorsanız gidin işbaşı yapın. İşe başlatmazlarsa nedenini öğrenin? Duruma göre Noterden ihtar çekersiniz size cevap vermek zorundalar. Vermeseler de Siz işe başlamak isteğinizi resmi kanaldan iletin belgeleyin diye noter ihtarı önerdim.