Ücretsiz İzin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KAAN07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar...
Benim 11.03.2006 tarihinde doğum iznim bitmiştir.Ve ben işyerine gidip ücretsiz izin kullanmak istediğimi bildirdim.Ve Nisan ayının 1'e kadar ücretsiz izin verdiler.Şimdi 11.03.2006 tarihi ile Nisanın 1'i arasındaki süreyi devamsız gibi gösterip işten çıkarma sebepleri olabilir mi?Bu arada ücretsiz kullanacağım konusunda hiçbir yazışma olmadı.Sadece sözde konuştuk.Benim burada başka yapmam gereken birşey varmıdır?Yani demek istediğim sözde izin verip arkamdan devamsızlık tutanağı tutma yetkileri varmıdır?Böyle birşey yapıp işime son vermeleri mümkün değildir herhalde...Sonuçta tutanağı ben imzalamadıktan sonra birşey olmaz diye düşünüyorum...

Not: Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade edecek şekilde seçmeniz gerekiyor. Lütfen Forum Kurallarını Okuyunuz

Ynt: ücretsiz

Doğumdan sonra 6 aya kadar ücretsiz izin alma hakkınız var. Bunu tabi ki sözle değil, yazı ile belirtmeniz lehinize olacaktır.
... ... tarihinde doğum raporumun bitmesi dolayısıyla ..... tarihden itibaren 3 ay ve ya 5 ay 6 ay ne kadarsa ücretsiz izin kullanmak istiyorum. Gereğini arz ederim...
gibi bir dilekçe yazıp, bunu işverene onaylatıp, bi de kendinize fotokopisini alırsanız, devamsızlık gösterme gibi bir durum doğmayacaktır.

Dediğiniz çok doğrudur.Cevabınız için çok teşekkürler.Hemen uygulayacağım...

ek: "işe gelmediğiniz" nedeni ile işten çıkarılabilmeniz için size neden işe gelmediğinizi soran noter tebligatı yapılması veya savunmanızın istendiği yazıyı imzalamanız ve cevap vermemeniz gerekir.