Uyarı olmadan çıkarıldım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cavit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Beş yıl çalıştığım şirkette 27-28-29 eylül tarihleri arasında işe gitmedim bana 4 ekimde bu akşama kadar neden gelmediğini ıspatla dediler bende bişey yapmadım işten çıkarıldım tabii.

sorum şu:
önceden uyarı almam gerekmiyormu
tazminatımı ödemek zorundalarmı

Ynt: uyarı olmadan çıkarıldım

3 gün üst üste mazeretsiz işe gitmemek tazminatsız işe son verme nedenidir.

demiral ' Alıntı:
İşe gelmediğinize dair sizi haklı çıkaracak bir belge varmı rapor gibi mesela.

yok kafa izni yaptım :) ama böyle birşey yapçakları aklıma bile gelmezdi :'(

mzhr ' Alıntı:
3 gün üst üste mazeretsiz işe gitmemek tazminatsız işe son verme nedenidir.

bende onu diyorum işte bi uyarı filan yapmaları lazım diilmi ? hemen kovuyolar işçileri savunan bir yasa yokmu yaa :'(

cavit ' Alıntı:
Beş yıl çalıştığım şirkette 27-28-29 eylül tarihleri arasında işe gitmedim bana 4 ekimde bu akşama kadar neden gelmediğini ıspatla dediler bende bişey yapmadım işten çıkarıldım tabii.

sorum şu:

Diyorsunuz ki 4 ekimde bu akşama kadar işe gelmeme sebebini açıklamanızı istemişler. Sizde kafanızın üzerine yatmışsınız. Sonra nerde bu devlet. Kanunlar tabi ki sizden yana, ama bunu akıllıca değerlendirebilirseniz

NİSANLI ' Alıntı:
cavit ' Alıntı:

sorum şu:

Diyorsunuz ki 4 ekimde bu akşama kadar işe gelmeme sebebini açıklamanızı istemişler. Sizde kafanızın üzerine yatmışsınız. Sonra nerde bu devlet. Kanunlar tabi ki sizden yana, ama bunu akıllıca değerlendirebilirseniz

yok benim kafama yattığım şey 3 gün işe gitmemek oldu yanlış anlaşılmasın...
bide bana 4 ekimde çağırdılar o akşama kadar ispatla dediler yani işe gitmediğim tarihlerden sonra işe gittim 3 ekim akşamına kadar

Ynt: Uyarı olmadan çıkarıldım

Siz keyfe keder kafanıza göre işe gitmezseniz işv. sizi tazminatsız kapının önüne koyar.