VEDOP Şifresi

sayın üyeler

çalıştığım firmada genellikle intaç tarihlerini vedoptan yada gümrükçüden alıyordum ama şifre alırsama daha iyi olucak
şifre alımını nasıl gerçekleştircem bana ayrıntılı yazarsanız sevinirm.

kolay gelsin
esra dere

Ynt: VEDOP Şifresi

merhaba,

www.gumruk.gov.tr adresinde sağ tarafta yeralan uygulamalar bölümünden vedop sorgulamayı seçip gümrük beyanname numaranızı girerek beyannamenin kapanıp kapanmadığını öğrenebilirsiniz. beyanname kapama bilgilerinin vedop ortamında güncellenmesi sanırım haftada bir oluyor. böyle olduğunda da kapanmış beyannameyi hemen öğrenilemiyor. bu işlem için şifre gerekmemektedir.

uygulamaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://uygulamalar.gumruk.gov.tr/vedop/

saygılar.

merhabalar teşekkürler fakat şifre almamız gerekiyormuş güven açısından söylendi

merhaba,

Esra hanım, bu işlem için şifre gerekmemekte. doğrudan uygulama sayfasına gümrük beyanname numarasını yazıp kapanma tarihini öğreniyorsunuz. sadece kapanma tarihini öğrenme için güvenlik önlemi olarak şifre istenmiyor. başka uygulamalar için derseniz o işlemler için istenebilir belki. ama sadece beyanname kapanma tarihini öğrenmek için şifre istenmiyor. uygulama herkese açık.

saygılar.

sayın aslanm,

çok teşekkür ederim fakat ben yalnış söylemişim normal e-beyanname şifresi almamız gerekiyormuş acemi olunca işte böyle oluyor ordada bir bölüm varmış beyannamelerimizin listesini görüyormuşuz vedop gibi ama liste halinde görünüyormuş birde müşavir önceden gönderiyordu şimdi biz göndercez e-beyannameden normal doldurmasını biliyorum fakat sadece müşavire pakete göndercekmişiz bana yardımcı olursanız sevinirim normal doldurduktan sonra onaylamadan nasıl müşavire göndercez açıklarmısınız

saygılar

merhaba,

Esra hanım, bilgi olarak şunu belirtmek isterim. öncelikle intaç tarihleri gumruk.gov.tr adresinden daha çabuk öğrenilmekte. siz ihracatı yaptıktan sonra her bir gümrük beyannamesi numarası ile sorgulama yaparak kapanma tarihlerini öğrenebilirsiniz. vedop ortamına buradaki bilgiler eşzamanlı olarak aktarılmıyor. haftada bir aktarılıyor. böyle olunca internet vergi dairesinden öğrenmek için beklemek gerekiyor.

firmanız adına e-beyanname gönderebilmeniz için, 3568 sayılı Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu uyarınca çıkarılan tebliğlere göre aktif büyüklükleri veya net satış hasılatlarının belli bir tutarın üzerinde olması nedeniyle beyannamelerini meslek mensubuna imzalatmak zorunluluğu bulunmayan mükellefler istemeleri halinde beyannamelerini elektronik ortamda doğrudan kendileri gönderebileceklerdir. belirlenen kriterlere uyuyorsa durumunuz vergi dairesinden şifre talebinde bulunabilirsiniz. VUK 340 no.lu genel tebliğini inceleyebilirsiniz. müracaat formu tebliğ ekinde yeralmaktadır.

e-beyannameyi hazırlamak için gib.gov.tr adresinde e-beyanname için gerekli programlar bölümünden bdp, java, adobe programlarını indirip kurmanız gerekir. bu işlem için şifre gerekmiyor. bu programı herkes bilgisayarına kurabilir. daha sonra programa gerekli bilgileri girip beyannamenizi hazırlandıktan sonra paketleme bölümünden paketleme yaparak beyannamelerinizi paketleyebilirsiniz. daha sonra gib.gov.tr adresinden e-beyannameye şifre parola ile girip paket gönder işlemini seçerek paketlediğiniz beyannameyi paket C sürücüsü içinde ebyn klasörünün içinde paketler klasörünün içinden seçerek gönderme işlemini yapabilirsiniz. akabinde de programa kontrol işlemini yaptırdıktan sonra beyannameniz onaylanmak için hazırdır. böylece beyannameniz internet ortamında yeralmış olur. mali müşavirinizde daha sonra firmanızın şifre parolası ile sisteme girip beyanname bilgilerini inceleyip onaylayabilir.

genel olarak açıklamaya çalıştım. tereddüt ettiğiniz noktalar varsa belirtmenizi rica ederim. yardımcı olmaya çalışırım.

saygılar.

teşekkürler sağolun fakat bize müşavir öyle söyledi daha güvenliymiş vedoptan gümrük beyannamelerine bakmak
hemde sıralı bir liste halinde çıkarıyormuş ne yapalım istediklerini yapmak zorundayız diğer gumruk.gov.tr'de bakıp hemen çıkılıyormuş bu daha güvenliymiş yalnız benim sizden ricam şifre alınca müşavire pakete kadar göndercekmişim o bakıp bizde onaylıyacakmışız ben o olayı anlıyamadım e-beyannameyi yükledim bütün bilgileri girdikten sonra pakete gönder diycem sanırım anlatıldı ama fazla detaylı değil ben de size sormak istedim

çok teşekkürler

esra dere

Merhaba,
Mali Müşaviriniz siz onaylamadan önce beyannamenizi kontrol etmek istiyor. Bu nedenle dosyanızı transfer etmeden önce (ebyn programının "c" sürücüsünde kurulu olduğunu düşünerek)

"C:\ebyn\beyannameler" klasörü altında şirketinizin vergi numarası ile oluşturulmuş bir klasör içinde bulunan "vergi dairesi kodu + şirketinizin vergi sicil no + Beyanname Türü + Dönemi" bileşiminden oluşan ve uzantısı ".xml" olan bir dosyayı kendisine elektronik olarak göndermeniz gerekiyor.

Müşaviriniz göndereceğiniz bu dosyayı açarak inceleyecek ve size dosya transferi için onay verecektir.

eğer smmm'iniz maliyenin bilgisarına aktarmanızı oradan kendisinin bakıp kontrol edip onay ve sonrası işlemleri yapmak istiyor ise size kendi şifresini vermesi gerekir.

sn açelyacım

gib gov tr de tüzel kişiler için internet şifresi formu var bunu dolduracaksıun ekine şirket imza sirküsü ve vekaletinle birlikte sicil servisinden şifreni alabilirsin

bu şifre ile sadece ihracat beyannamelerinin kapama tarihlerine bakılmıyor . müşterinin vergi dairesi tahakuk ,tahsilat bor bilgilerini sorgulayabilir aynı zamanda mükellefiyet belgesi ve borcu yoktur belgelerini alabiliyorsun. çok büyük kolaylık

kolay gelsin

YAA BEN VEDOP'TAN BİR BAŞKA ŞİRKETİN V.DAİRESİ NUMARASINDAN AYLIK BEYANNAMELERİNİ VERİP VERMEDİĞİNİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM.YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MEMNUN OLUCAM TŞK...

Lütfen forum kurallarına uyunuz.NG

erdemir_101 ->
b-64797-icon.gif
admin_fast'dan -> Forum Kuralları

-/-
Kendi gönderdiğiniz beyanlar haricini göremezsiniz.

Merhabalar,

Vedop konusunda bir soru yöneltmek istiyorum size,

Vedop sistemi kullanılarak intaç tarihi öğrenirken sizinde bildiğiniz gibi tek tek tüm gümrük çıkış beyannamelerinin numaralarını girip 'nota, kalem, kalp, saat' gibi ikonları sürüklüyoruz. tek tek bakmak yerine bunları firma bazında aylık olarak görebileceğimiz bir yöntem bulunmakta mıdır? bu konuda aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

İyi günler diliyorum.