fonradar

Veraset İntikal, İlişik Kesme Ve Vergi Borcu Hk.?

Üyelik
16 Şub 2010
Mesajlar
2
İyi akşamlar..

Rahmetli Mehmet dede üzerine bir tapu var ve bu gayrimenkulun bir kısmı satılmak isteniyor hissedarlar tarafından. Bundan dolayı da vergi dairesinden Mehmet dede için ilişik kesme belgesi isteniyor. Mehmet dedenin vergi borcu fln yok ama 10 adet varisinden 1 inin vergi borcu bulunmakta. Bu kişiden dolayı vergi dairesi ilişik kesme belgesini vermiyor ve diğer hissedarlar da tapu üzerindeki hisselerini satamıyorlar. Bunun bir çözümü varmıdır??

Teşekkürler...
 
Ynt: Veraset intikal, ilişik kesme ve vergi borcu hk.?

Ya anlşarak diğer hissedarlar o borcu ödeyecek temiz kağıdı alınacak, ya da mahkemeye baş vurup izale_i şuyu dava sı açılacak.
 
Üstad merhaba;

Bende şimdi bir Veraset ve İntikal Vergi Beyannamesi hazırlıyorum, daha önceden hiç yapmadım. Süresini de kaçırmışız, 4 ayı geçmiş, gerçi biz bildirince cezası da olmuyormuş sanırım.
Veraset ilişik kesme yazısı alınması gerekiyor muş? Bu yazı nereden alınır? Kim için alınır? Ölen için mi? Yoksa mirasçılar için mi alınır?
Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
 
İlişik kesme yazısı Vİ Vergi dairesinden alınır. Beyanname verip, borç çıkarsa ödedikten sonra. Merhum üzerine kayıtlı, gayrimenkul, menkul, ve banka hesapları vb menkuller araçlar tescile tabi, hisse senetleri vb gibi mirasçıları üzerine tescil edilebilmesi için bu yazıyı isterler.
 
Peki beyannameden çıkacak borcu ödememiz istenecek sanırım? Ayrıca şahısların olan borçları buna engel değildir umarım.

Bir de ölüm tarihinden itibaren 4 aylık bildirim süresi geçmiş, biz kendimiz beyan edeceğimiz için vergi ziyaı kesilmemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Yanlışsam düzeltin.
Bir de bu beyannameyi tüm çocukları imzalayacak, ancak birisinin vermesi yeterli sanırım? Veya başka biri verebilir mi?
 
beyannameye kesilecek ceza mirasçı sayısı x 17 tl olarak usulsüzlük cezası kesilir. murisin ve varislerin tamamının borçlarının ödenmesi istenir. Ayrıca varislerden bir tanesinin beyannameyi imzalaması ve vergi dairesne vermesi diğer varisleride yükümlülükten kurtarır. Vekalet ile veraset beyannamesi verilemez.
 

Benzer konular

Üst