fonradar

Vergi Ceza İhbarnamesi

S_aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
12 Nis 2006
Mesajlar
261
Bir mükellefimize 2001 yılında gözden kaçırdığımız bir döneme ait (4-6 dönemi )geçici vergi beyannamesine istinaden Vergi ceza ihbarnamesi kesildi. İhbarnamede

Kesilen Cezanın Türü

1084 G.Faizi-----112,50 ytl

3080 VZCZ -----187,50 ytl


3080 Vergi ziyan cezası için Uzlaşmaya gidiyoruz..

1.Sorum sudur ki kesilen 1084 gecikme Faizi içinde uzlaşmaya gidilirmi? Ayrıca gecikme faizin üzerinden yeniden faiz hesaplama söz konusu olurmu? Yani Tutar yükselir mi Yoksa aynı mı kalır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
 
Uzlaşma Salınan tüm vergiler içindir..Hatta vergi asılları bile uzlaşma neticesinde düşürülebilir,ama bu kadar küçük rakamlarda sadece cezaları atmak şeklinde uygulanıyor,gecikme faizine gecikme zammı diye bi şey söz konusu değildir..
 
Sayın accounter lütfen konuyu biraz açar mısınız ? Vergi asıllarında da uzlaşmaya gidebiliyor musunuz ?
 
Sayın accounter lütfen konuyu biraz açar mısınız ? Vergi asıllarında da uzlaşmaya gidebiliyor musunuz ?

Tabiki uzlaşma hakkı dediğim gibi tüm salınan vergiler için söz konusudur..Ama karar komisyonun elindedir eğer gerekçelerinizi sunar komisyonu da ikna edebilir ve anlaşırsanız..vergi asıllarıda uzlaşmada silinebilir..
 
vergi ziyaa da uzlaşma talep edişlirse %20 ye kadar düşebilir fakat verginin aslında herhangibir indirimin olabileceğini zannetmiyorum.
vergi aslında indirim yapıldığına dair bir kanun metni varsa buraya ekleyebilirmisiniz ?kolay gelsin...
 
vergi ziyaa da uzlaşma talep edişlirse %20 ye kadar düşebilir fakat verginin aslında herhangibir indirimin olabileceğini zannetmiyorum.
vergi aslında indirim yapıldığına dair bir kanun metni varsa buraya ekleyebilirmisiniz ?kolay gelsin...

Siz Fiili olarak uzlaşmaya girdinizmi pavri_53,
Geçen hafta vekil olarak girdiğim uzlaşmada 60.000 YTL'lik Toplam Tahakkuk etmiş Kurumlar-KDV 'de komisyon vergi aslı ile birlikte toplam tahakkukun yarısını terkin etmeyi teklif etti, ben kabul etmedim..çünkü dava açmayı daha uygun gördük..
Her yıl bi kaç kez uzlaşmaya girerim,şuana kadar uzlaşmalardan elde ettiğim en kötü sonuç Vergi Ziyaının %80 ının atılması idi oda 100 YTL lik bir vergi olduğu için üstüne düşmemiştim..Normal şartlarda çok az bir ısrarla bile vergi ziyaının %90 veya tamamı uzlaşmalarda atılır..
 
Uzlaşmanın Konusu, Kapsamı, Komisyonlar ve Şekli
Madde No Ek Madde 1
Kapsam
(4369 sayılı Kanunun 18 nci maddesiyle değişen madde Yürürlük: 1.1.1999) (4444 sayılı Kanunun 7'inci maddesiyle değişen ibare. Yürürlük; 14.8.1999) Mükellef tarafından, ikmalen, re'sen veya idarece tarh edilen vergilerle bunlara ilişkin vergi ziyaı cezalarının (344 üncü maddenin üçüncü fıkrası uyarınca vergi ziyaı cezası kesilen tarhiyata ilişkin vergi ve ceza hariç) tahakkuk edecek miktarları konusunda(**) vergi ziyaına sebebiyet verilmesinin kanun hükümlerine yeterince nüfuz edememekten ya da 369 uncu maddede yazılı yanılmadan kaynaklandığının veya bu Kanunun 116, 117 ve 118 inci maddelerinde yazılı vergi hataları ile bunun dışında her türlü maddi hata bulunduğunun veya yargı kararları ile idarenin ihtilaf konusu olayda görüş farklılığının olduğunun ileri sürülmesi durumunda, idare bu bölümde yer alan hükümler çerçevesinde mükellefler ile uzlaşabilir. Uzlaşma konusu verginin matrah farkları itibariyle bölünebildiği durumlarda uzlaşma sadece toplam matrah farkının bu bölümüne isabet eden vergi kısmı için de yapılabilir. Uzlaşma talebi vergi ihbarnamesinin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde yapılır. Uzlaşmanın vaki olmaması veya temin edilememesi halinde yeniden uzlaşma talebinde bulunulamaz. Uzlaşmanın vaki olmadığına dair tutanağa idarenin nihai teklifi yazılır. Mükellef dava açma süresinin sonuna kadar teklif edilen vergi ve cezayı kabul ettiğini yazılı olarak bildirirse bu takdirde uzlaşma sağlanmış sayılır. Mükellef, uzlaşma görüşmelerinde, bağlı olduğu meslek odasından bir temsilci ve 3568 sayılı Kanuna göre kurulan meslek odasından bir meslek mensubu bulundurabilir.
Sürekli, geçici ve merkezi uzlaşma komisyonlarının teşkili, uzlaşmaya müracaat etmeye yetkili olanların belirlenmesi, uzlaşmanın şekli, uzlaşmaya konu edilebilecek vergi, resim ve harçların belirlenmesi, uzlaşma komisyonlarının yetkileri, uzlaşmanın yapılmasına ilişkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığınca çıkarılacak bir yönetmelikle düzenlenir. İl özel idareleri ve belediyelere ait vergi, resim ve harçlar için bu yönetmelik İçişleri Bakanlığınca hazırlanır.(*)

http://www.gelirler.gov.tr/gelir2.nsf/VUK213?OpenFrameSet

VUK Uzlaşma Hükümleri
 

Benzer konular

Üst