Ynt: Vergi İndirimi İle İlgili
Gelir Vergisi Yasası?nın 89/2. maddesi uyarınca, Gelir Vergisi matrahının tespitinde; Türkiye?de yapılması ve gelir veya Kurumlar Vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzelkişilerden alınacak belgelerle tevsik edilmesi koşuluyla, mükellefin kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları, beyanname üzerinde indirim konusu yapılmaktadır.
Bu bağlamda indirim konusu yapılabilecek eğitim harcamaları ?Eğitim ve öğrenim kurumları ile anaokulu, kreş ve dershanelere eğitim amacıyla yapılan ödemeler, kurs ücretleri, her türlü kitap (ders kitabı, hikâye, roman, deneme, bilimsel eser ve benzeri nitelikte) ve kırtasiye alımları için yapılan harcamaları? kapsamaktadır.
Gerek okullara gerekse okullara gidiş-geliş hizmeti yapan mükelleflere ödenen taşıma ücretleri, eğitim giderlerinin bir unsuru olarak dikkate alınmaktadır.
Eğitim amaçlı olarak kullanılan internet hizmeti için yapılan harcamalar da bu kapsamda mütalaa edilmektedir. Ancak bilgisayar alımı için yapılan harcamalar, eğitim amaçlı harcama olarak kabul edilmemektedir.
Söz konusu harcamalar, beyan edilen gelirin yüzde 10?u ile sınırlı bir miktarda indirim konusu yapılabilmektedir.
:

Ücretli bir çalışanım. 1000 YTL'nin üzerinde maaşım var.1. derece özürlü bir çocuğum var. Diğer çocuğumu özel okulda okutmak istesem nasıl ve ne şekilde bir indirmden faydalanabilirim.