Vergi Levhası

özlem...

Katkı Sunan Üye
Üyelik
22 Kas 2007
Mesajlar
200
Merhaba ,
işyeri açılışı için evraklar vergi dairesine verdik. yoklamacı geldi. tutanağın bir nüshasınıda verdi. 1 ay içinde vergi levhasının tasdik ettirilmesi gerekiyor değil mi? 142 nolu tebliğe göre mi? peki bu 1 ay içinde maliyeden gelip levhayı sorarlarsa ceza kesebilirler mi?
yoklamacının işyerine 1 ay içinde gelmesi gerekdiği konusundaki tebliğ hangisi?
 
Ynt: Vergi Levhası

Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü ?nün 23.02.2000 Tarih ve B.07.0.GEL.0.28/2803-5-794/8551 sayılı ÖZELGESİNE göre;

"......Meslek mensupları sözleşme düzenledikleri mükelleflerin vergi levhalarını tasdik edebilecekleri gibi, kendi levhalarını da tasdik edebileceklerdir.

Söz konusu meslek mensupları, yıl içinde yeni işe başlayan mükelleflerin vergi levhalarını mükellefiyetin tesis edildiği tarihten itibaren bir ay içinde tasdik edebilecekler ve vergi levhası tasdik edilirken mutlaka vergi dairesince verilmiş vergi kimlik (sicil) numarası aranacaktır. Bu şekilde vergi levhasının tasdik işlemi yapılan mükelleflere ilişkin bildirimi ise tasdik süresinin (mükellefiyete başlama tarihinden itibaren bir ay) bitim tarihinden itibaren 25 gün içinde yapılacaktır...." şeklinde düzenlemiştir.


bu özelgedende anlaşılacağı üzere 1 ay sürem varsa gelipte ceza kesebilecek kadar cesaretli bir memur çıkamaz heralde.
 
Ynt: Vergi Levhası

Yoklamacının işyerine bir ay içerisinde gelmesi gerektiği ile ilgili bir tebliğ yok


İşyeri açılışınızı verdiğiniz tarhi itibari ile eğer eksik evrağınız yoksa iki gün içinde yoklamanın tutulması gerekiyor.

işyeri açılışından itibaren bir ay sonra vergi dairesine vergi levhasını tastik ettirmek için gittiğinizde usulsüzlük cezası keserler.Ama figo arkadaşımızında dediği gibi sizde tastik edebilirsiniz levhayı .
 
Üst