Vergiden tahminleri yazalım..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kibelesr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kibelesr

Katkı Sunan Üye
Arkadaslar (dersanelere gıden arkadaslar ozellıkle) bızımle hocalarınızın tahmınlerını paylasır mısınız?

Ynt: Vergiden tahminleri yazalım..

Özel Tüketim Vergisi Kanunundan soru çıkarmı sizce ?

vuk'a göre teslim nedir teslim sayılan haller nelerdir.

başka tahmin yok mu arkadaşlar? özellikle kursa gidenlerden bekliyoruz

g.v.k na göre Ücret ve ücret sayılan ödemeler nelerdir.?
yoklama nedir. ne amaçla ,kimler tarafından yapılır.?
kdv kanununa göre özel matrah şekilleri nelerdir. belirtiniz.?

6183 sayılı amme alacakları tecil terkin zamanaşımını kesen ve durduran durumlar gelebilir son iki sınavdır çıkmıyor birde temmuz sınavı olduğundan mali tatil konusu çıkabilir

vergiye çok çalışmama rağmen malesef hiçbir şey yapamadım..sınav bana çok zor geldi..:((oturup ağlıyorum yaaaa emeklerime yazık..:(((

katamaran ' Alıntı:
vergiye çok çalışmama rağmen malesef hiçbir şey yapamadım..sınav bana çok zor geldi..:((oturup ağlıyorum yaaaa emeklerime yazık..:(((

aynen o kadar cok calıstım kı sınavda bıldıgımı yazamadımm cok uzgunum :(( hıc calısmasam da ancak bu kadar yapardım :((

zorluktan öte çok uyuz bir sınavdı. keşke çalışmasaydım çocuklarıma yazık oldu akşamları 2 saat onları ihmal ettim ders çalışayım diye. dar mükellefiyette kvk, gvk açısından kazanç sorusu doğru,
ötv sorusuna vergiyi doğuran olay değilde verginin konusunu yazmışım.
vergi ehliyeti ve istisnadan vazgeçme konularını yüzeysel açıkladım.
serbest meslek sorusu hesaplamasında yarısı doğru diyebilim.
yani ilk sınavdan 70 beklerken 40 aldım . o yüzden bunda hiç ümidim yok.

benim de vergi tek kalan dersim
sınavım iğrenç geçti
moralim de gayet bozuk, en az 1 ay dolu dolu çalışmıştım
kesinlikle çalıştığımın karşılığını alamadım
şimdi tekrar o konuları baştan çalışmak fikri ölüm gibi
ama biraz da şans gerekiyo galiba onun farkına vardım; vergi sınavına ilk kez girdim böyle sorularla karşılaştım, geçen dönem de ilk defa maliyete girmiştim çıkan sorular malum :(

evet arkadaşlar bu vergi sınavı bence de smmm sınav tarihine en zor sınav olarak geçmiştir.ÖTV ile ilgili en son 9 yıl önce soru sormuşlar.Oda tabı nasıl bir soru bılmıyorum.Zira o sorulara ulaşmak zor.
Gelelim sınava.Oldukca zor bir sınavdı.Beklenmeidk şekilde gafil avladılar bizi.Bizler temmuz dönemi dedik kurumlar sorarlar,beyanname verme donemi sorarlar dedik ama adamlar gitti yeni gelir vergisi sordu.Sıradışı olan bu.Zira temmuz döneminde gelir vergisi nerdeyse bir veya iki kere gelmiştir.Mart dönemi kesin ama temmuz da gelir vergisi beklemiyordum.Biraz daha kolay gelir düşüncesi içindeydim açıkcası.
Veraset ve İntikal Vergisi ne alakaydı onu da dusunmek lazım.????:!!!!!!!!
Sınavın en kolay soru Dar Mükellef sorusuydu....Onu da yaptık zaten....
Şöle bir düşünceye kapılıyorum.Vergi sınavı zor oldu mu puanlar biraz bol oluyor.Mart sınavında elliye yakın bir kağıt vermiştim,40 aldım.Bu sefer bıraz daha iyi bir kağıt verdim.Nsaip diyorum.

Yanıtla #1 : Haziran 25, 2011, 02:38:04 ÖS » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------
Özel Tüketim Vergisi Kanunundan soru çıkarmı sizce

Serpil Hanım çıktı...İçinize doğmuş galiba....

merkose ' Alıntı:
Yanıtla #1 : Haziran 25, 2011, 02:38:04 ÖS » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------
Özel Tüketim Vergisi Kanunundan soru çıkarmı sizce

Serpil Hanım çıktı...İçinize doğmuş galiba....

sorarlarmı acaba dedim ama daha önce sorulmuş soruya rastlamadığım için sormazlar dedim vede çalışmadım..
aslında vergiyi doğuran olan katma değer vergisi kanundaki vergiyi doğuran olayla hemen hemen aynı. bi açıp bakmadım bu konuya pişmanın şuan. ne diyelim şans yokmuş bizde

bende aslında sadece şu beyanname verme süreleri iligli sorularda gördum ÖTV Yi,orada beyanname verme süresi ilgili.Oradan hareketle bu dayanıklı tüketim mallarının,taşıtların vb emtiaların kapsımında olduğunu belirtip bunları aracı veya niahi tüketiciye teslimi vergiyi doğuran olaydır dedim ve açıkladım.Burdan bi 10 puab verirse bekli.Gelir vergisiden zaten paun beklemiyrum.Hatalı çünkü.birinci soruda ilk iki maddeyşm açıkladım.Vers.İntg.Vergisini yazamadım.2.Soru da yapılabilecek bir soruydu...

ötv de vergiyi doğruan olay;dayanıklı tüketim malları,
motorlu araçlar,
alkol, tütün mamülleri,
petrol ve türevi gibi kanunda belirtilen maddelerin teslimi anında doğar dedim eder 5 puan ::)

soruları inceledimde gerçekten beklenmedik yerlerden sormuşlar ama puanlama bence bol olur rahat olun arkadaşlar

ben puanlamamnın bol olacağını sanmıyorum. bu hocanın soruları zor, notuda kıt. :(

serpil hanım,
öyle düşünmeyin.bende takya gibi düşünüyorum.sorular zordu ve puanlması ıyı olacak gıbı geliyor.bu sadece umut...