Vergiden tahminleri yazalım..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kibelesr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergiden tahminleri yazalım..

Vergi sınavı 4.girişimdi kendimi gelir vergisi kanununa,katma değer vergisi kanununa çok hazırlamışım heralde ki özel tüketim vergisi ile veraset ve intikal vergisi ile ilgili soru görünce apışığ kaldım resmen :'( O konulara hiç çalışmamıştım, geçmiş sınav sorularında da yoktu hiç.ve arkadaşlar ne yazık ki son hakkıma kaldım. İnanılmaz üzgünüm uykularım kaçıyor.
Ben özellikle uygulama sorularında çok zorlanıyorum o konuda kaynak da yok pek bildiğiniz bi kaynak var mı uygulama sorularıyla ilgili??
Dersaneye giden arkadaşlar varsa bana not gönderebilirler mi kargoyla adresimi versem?
Yardıma çok ihtiyacım var.

sorular zordu. en azından beklediğimiz gibi gelmedi. sınava giren sayısı çok azdı. bence puanlaması kıt olmayacak gibi geliyor. ama bir umut bakalım ne olacak. şimdi bu 2 ay nasıl geçer bilmiyorum bayramdan sonraya inşallah bırakmazlar. giren sayısı çok azdı hemen bitirmeleri lazım.. ama bakalım.....

sorular beklenmedik yerlerden geldi ben sadece dar mükellefiyet sorusundan tam puan alabiliyorum gibi gözüküyor. uygulama sorusunu yanlış yapmışım . diğerlerine bişeyler yazdım ama puan vermez herhalde.önceki sınavlarda daha iyi geçmişti ama hoca bırakmıştı .yine umudum yok geçme konusunda

merkose ' Alıntı:
evet arkadaşlar bu vergi sınavı bence de smmm sınav tarihine en zor sınav olarak geçmiştir.ÖTV ile ilgili en son 9 yıl önce soru sormuşlar.Oda tabı nasıl bir soru bılmıyorum.Zira o sorulara ulaşmak zor.
Gelelim sınava.Oldukca zor bir sınavdı.Beklenmeidk şekilde gafil avladılar bizi.Bizler temmuz dönemi dedik kurumlar sorarlar,beyanname verme donemi sorarlar dedik ama adamlar gitti yeni gelir vergisi sordu.Sıradışı olan bu.Zira temmuz döneminde gelir vergisi nerdeyse bir veya iki kere gelmiştir.Mart dönemi kesin ama temmuz da gelir vergisi beklemiyordum.Biraz daha kolay gelir düşüncesi içindeydim açıkcası.
Veraset ve İntikal Vergisi ne alakaydı onu da dusunmek lazım.????:!!!!!!!!
Sınavın en kolay soru Dar Mükellef sorusuydu....Onu da yaptık zaten....
Şöle bir düşünceye kapılıyorum.Vergi sınavı zor oldu mu puanlar biraz bol oluyor.Mart sınavında elliye yakın bir kağıt vermiştim,40 aldım.Bu sefer bıraz daha iyi bir kağıt verdim.Nsaip diyorum.

aynen katılıyorum :(( ben cok calısmama ragmen bıldıgımı yazamadım hep kısa cevaplar yazdım sayısal soruda da yanlıslarım var offf arkadaslar benım bırde son hakkımdı sserpıl gıbı ben de kızımı ıhmal edıp geceler boyu calıstım keske ıhmal etmeseymısım hıc calısmasam da bu kadar yazabılırdım aralıkta yıne gırme sansım vardı ama ben bu donemı tercıh ettım kolay gelır belkı dıye ama yok bende sans yok eger ıteklemezse hoca benım ben ruhsatı unuttum.. dehanın cevapları kadar uzun da yazmadım yanı hıcbırını.. bır de gecen sınavda dolu dolu yazdıgım kagıda 35verıldıgını dusunursem bundan kesın 0 alırım..

serbest meslek kazancı ile ilgili soruda bazı şıkları doğru yaptıysak puan alırmıyız.

-ben elektrik giderinin ve amortismanın yarısını gider yaptım.
-gelir vergisi tevkifatı , sgk primi mesleki giderler gider olarak indirilir .
-yurt dışı seyahat gideri ve eşe ödenen ücret indirilemez dedim.
-60.000 net tahsilat tutarı kazançtır dedim. 15.000 vergi kesintisi kafamı karıştırdı.hesaba katmadım

acaba 5-10 puan verirmi .. sizce nasıl bir puanlaması vardır.

eğer yazılan her doğruya ( kendi cevap kağıdındaki gibi değil diye) puan vermezse zaten yandık demektir. zaten hepimizin cevapları anlatımları farklıdır diye düşünüyorum. bence puan verir yazdığınız doğrulara az da olsa. tabi bu bizi kurtarır mı bilmiyorum. inşallah mart sınavı gibi insafsızca okumaz.. önceden vergi sınavına giren arkadaşlar vergi hocasının notu bol diyorlardı. ama martta çok farklı sonuçla karşılaştık. acaba hoca mı değişti...

ben umudumu yıtırmeye basladım ıyıce arkadaslar sımıd dusunuyorum da bır oncekı sınavda nasıl da umutluydum dolu dolu yazdıgım kagıda 35 gelınce bundan hııc sansım yok :((

serbest meslek kazancı hesaplaması sorusunda - bodroya kayıtlı eşe ödenen ücret gider olarak indirilir mi , indirilemezmi sizce.
ben indirililemez dedim. deha nın cevabında gider olarak indirmiş.
ben hala indirilemez diyorum. .avukat eşi o iş yerinde fiilen çalışıyormu çalışmıyormu belli değil.

sserpil ' Alıntı:
serbest meslek kazancı hesaplaması sorusunda - bodroya kayıtlı eşe ödenen ücret gider olarak indirilir mi , indirilemezmi sizce.
ben indirililemez dedim. deha nın cevabında gider olarak indirmiş.
ben hala indirilemez diyorum. .avukat eşi o iş yerinde fiilen çalışıyormu çalışmıyormu belli değil.

Bordroya kayıtlı kişinin sigortalı olduğunu düşünürsek, gerçekte çalışmayan bir kişinin bildirgesini veren serbest meslek erbabının sosyal güvenlik kurumlarına gerçeğe aykırı içerik taşıyan bilgi verdiğini, yani nitelikli dolandırıcılık yaptığını da (şikayet edilse ağır cezada yargılanır) kabul etmemiz gerekir. Bu durumda herhalde fiilen çalıştığını kabul etmek bana makul göründü.